20 Απριλίου 2024 / 11:45 πμ
20 Απριλίου 2024 / 11:45 πμ

Δεν φαντάζεστε πόσες χιλιάδες λίρες βγάζουν οι ζητιάνοι στην Αγγλία

από fimotro

Εμφανίζονται ως επαίτες ζητώντας χρήματα από τους περαστικούς και κερδίζουν εως 26.000 λίρες ετησίως.

Η αστυνομία, μάλιστα, προειδοποιεί τα μέλη της κοινότητας να σταματήσουν να δίνουν χρήματα σε τρεις τουλάχιστον άνδρες που πιστεύουν ότι κάνουν την επαιτεία επάγγελμα.

Τουλάχιστον ένας από αυτούς κερδίζει πάνω από 100 λίρες την ημέρα – πράγμα που σημαίνει ότι βγάζει περίπου 26.000 λίρες ετησίως, σύμφωνα με την Hull Daily Mail.

Οι καταστηματάρχες στην οδό Holderness στο Χαλ, λένε ότι οι ζητιάνοι εκμεταλλεύονται την καλή καρδιά των περαστικών, με τους περισσότερους από τους δωρητές να είναι ηλικιωμένοι.

Ένας έμπορος, που ζήτησε να μη γίνει γνωστό το όνομά του, δήλωσε: «Ένας άνδρας συνηθίζει να κάθεται στο δρόμο εδώ μπροστά. Παίρνει όλα τα κέρματα που συγκεντρώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα πάει σε ένα τοπικό εστιατόριο για να τα μετατρέψει σε χαρτονομίσματα. Είναι φοβερό γιατί πραγματικά εκμεταλλεύεται τους ευάλωτους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι . Η αστυνομία έρχεται και του ζητά να φύγει, αλλά επιστρέφει μετά από λίγη ώρα».

Ο Νικ Μπάρνι, ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείο στην ίδια οδό, δήλωσε: «Υπάρχει ένας τύπος που κάθεται εδώ κοντά και είναι κάθε μέρα φρεσκοξυρισμένος. Δεν είναι κοκαλιάρης, όπως θα περίμενε κανείς από έναν άστεγο. Έχει σπίτι σε έναν δρόμο λίγο πιο κάτω».

Η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους της περιοχής να μην δίνουν χρήματα στους ζητιάνους, αναφέροντας σε ένα tweet: «Να γνωρίζετε ότι οι τρεις άνδρες που βλέπετε τακτικά στην οδό Holderness και ζητούν την ελεημοσύνη σας δεν είναι άστεγοι και ένας εξ αυτών κερδίζει συνήθως πάνω από 100 λίρες την ημέρα. Αν σας ζητήσουν χρήματα, καλέστε την αστυνομία και αναφέρετε το περιστατικό».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα