28 Μαρτίου 2024 / 7:03 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 7:03 μμ

Τουρκία: Νέο μπαράζ συλλήψεων με 35 εντάλματα για «προπαγάνδα» υπέρ των Κούρδων

από fimotro

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης κατά 35 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για “τρομοκρατική προπαγάνδα” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επιχείρησης που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην Συρία.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, τα εντάλματα αυτά σύλληψης αφορούν 18 ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη και 17 στο Ντιγιάρμπακιρ, την μεγάλη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι, όπου 8 ύποπτοι συνελήφθησαν το πρωί.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ύποπτοι ότι έκαναν “προπαγάνδα” υπέρ των Μονάδων Προστασίας του Λαού, την κουρδική αυτή πολιτοφυλακή της Συρίας εναντίον της οποίας πραγματοποιεί η Άγκυρα από το Σάββατο μια επιχείρηση στην περιοχή Αφρίν.

Η Άγκυρα θεωρεί την πολιτοφυλακή αυτή “τρομοκρατική οργάνωση” που συνδέεται στενά με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ωστόσο την πολιτοφυλακή υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, οι οποίες τη θεωρούν μια αποτελεσματική δύναμη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα κατά 57 ανθρώπων που είναι ύποπτοι κυρίως για “τρομοκρατική προπαγάνδα”, “υποκίνηση μίσους” ή “προσβολή του προέδρου” στο Twitter σε σχέση με την επιχείρηση στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελέγχονται στην Τουρκία, η οποία κατατάσσεται τακτικά στην πρώτη θέση των χωρών που ζητούν την απόσυρση περιεχομένου από το Twitter.

Σύμφωνα με το TRT, ο γενικός εισαγγελέας του Βαν, στη νοτιανατολική Τουρκία, ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας κατά τεσσάρων βουλευτών του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του HDP, οι οποίοι είχαν καλέσει σε διαδηλώσεις κατά της τουρκικής επιχείρησης στην Αφρίν.

Η τουρκική αστυνομία εμπόδισε χθες την πραγματοποίηση δύο διαδηλώσεων κατά της επιχείρησης αυτής, την μία στην Κωνσταντινούπολη, όπου 7 άνθρωποι συνελήφθησαν, και την άλλη στο Ντιγιάρμπακιρ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε εξάλλου χθες ότι οποιοσδήποτε διαδηλώσει κατά της επιχείρησης αυτής κατόπιν αιτήματος του HDP θα το πληρώσει “πολύ ακριβά”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα