19 Απριλίου 2024 / 5:49 μμ
19 Απριλίου 2024 / 5:49 μμ

Επερώτηση για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από βουλευτές της ΝΔ

από fimotro

Εδώ και τρία χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί συστηματικά και οργανωμένα να καταστήσει τη Δικαιοσύνη ελεγχόμενο εργαλείο των πολιτικών της επιδιώξεων, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Οπως αναφέρει, «κατ’ επανάληψη οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν καταγγείλει σωρεία παρεμβάσεων και επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών.

Κινούμενοι στη λογική του αξιώματος «πήραμε την Κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία», η Κυβέρνηση υπονομεύει συστηματικά το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζοντας κατάφωρα την αρχή της διάκρισης των εξουσιών που αποτελεί βασικό πυλώνα του κράτους Δικαίου.

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στην ανάδειξη αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος το οποίο έχει να κάνει με την θωράκιση των Θεσμών και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Για αυτό, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, κ. Κώστας Καραγκούνης καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Κοντονή στην οποία παραθέτουν όλες τις κυβερνητικές παρεμβάσεις τα τελευταία 3 χρόνια και ζητούν από τον Υπουργό εξηγήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα