28 Μαρτίου 2024 / 3:45 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:45 μμ

Ο Μακρόν συναντά τη Μέι στην πρώτη επίσκεψή του στη Βρετανία

από fimotro

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα, για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης της αμυντικής συνεργασίας μετά το Brexit.

«Η συνάντηση θα καθορίσει τον χάρτη πορείας, για αυτό που μπορούμε να περιμένουμε από τη γαλλο-βρετανική σχέση στο μέλλον», σημείωσε η Aarti Shankar, αναλυτής πολιτικής της Open Europe.

Ο Μακρόν και η Μέι θα διεξάγουν συνομιλίες στη στρατιωτική ακαδημία Sandhurst, υποδεικνύοντας ότι και οι δύο ηγέτες θέτουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας στην κορυφή των μελλοντικών σχέσεών τους.

Σύμφωνα με το CNBC, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να στείλει ελικόπτερα για να στηρίξει τις γαλλικές επιχειρήσεις στην Αφρική, καθώς και να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 50 εκατ. λιρών (69 εκατ. δολάρια) σε ορισμένες αφρικανικές χώρες.

Σε αντάλλαγμα, η Γαλλία πρόκειται να δεσμευτεί να στείλει στρατεύματα στις επιχειρήσεις της Μεγάλης Βρετανίας στην Εσθονία, το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα