29 Μαρτίου 2024 / 12:10 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:10 πμ

Φρίκη από τον πόλεμο των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό: Βρέθηκαν 9 διαμελισμένα πτώματα

από fimotro

Εννιά διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο στη μεξικανική Πολιτεία Βερακρούς, η οποία πλήττεται από κύμα βίας, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της Πολιτείας την Κυριακή, κρίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για θύματα ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς πιστεύεται πως ήταν μέλη ενός καρτέλ των ναρκωτικών, ανέφερε ο κυβερνήτης Μιγκέλ Άνχελ Γιούνες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, εξηγώντας πως οι Αρχές κάνουν αυτή την υπόθεση εξαιτίας των τατουάζ των θυμάτων.

Πριν από τον εντοπισμό του αυτοκινήτου στη Χαλάπα, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, η οποία διαθέτει σημαντικό πετρελαϊκό πλούτο, οι Αρχές βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα ο οποίος φαίνεται πως εκτελέστηκε ενώ προσπαθούσε να αποδράσει για να σωθεί από τους δεσμώτες του, ανέφερε ο Γιούνες.
«Είναι σαφές πως αυτό ήταν μια σύγκρουση μεταξύ κακοποιών», επέμεινε ο κυβερνήτης.

Η αυξανόμενη ένταση των συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών συνέβαλε καθοριστικά στο ότι το 2017 καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ ανθρωποκτονιών στο Μεξικό. Η περασμένη χρονιά ήταν ιδιαίτερα πολυαίμακτη για τη Βερακρούς.

Οι φόνοι στην Πολιτεία αυτή, στον Κόλπο του Μεξικού, αυξήθηκαν κατά 35% από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Στη Βερακρούς εξάλλου διαπράχθηκαν τέσσερις από τις δώδεκα δολοφονίες δημοσιογράφων της περασμένης χρονιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα