29 Μαρτίου 2024 / 10:29 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:29 πμ

Ηράκλειο: Απολογούνται σήμερα οι οκτώ ναυτικοί του «πλοίου-βόμβα»

από fimotro

Το κατώφλι του ανακριτή Πειραιώς αναμένεται να περάσουν σήμερα οι οκτώ ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ανδρομέδα», που μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικών τα οποία και παραμένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου. Οι 8 ναυτικοί, δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός, την περασμένη βδομάδα μεταφέρθηκαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά όπου και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιώς. Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση του νόμου που αφορά στον εφοδιασμό ομάδων αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.  Σήμερα οι 8 ναυτικοί αναμένεται να απολογηθούν για τα όσα κατηγορούνται.


Σε στρατόπεδο το φορτίο

Στο μεταξύ, το άκρως επικίνδυνο φορτίο του «Ανδρομέδα», δηλαδή τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών έχουν ξεφορτωθεί από το πλοίο και παραμένουν στον προβλήτα 4-5 του λιμανιού στο Ηράκλειο, συνιστώντας σημαντικό κίνδυνο για την πόλη, όπως αποκάλυψε το cretapost με δηλώσεις του διαχειριστή της πλοιοκτήτριας εταιρείας Θεόδωρου Ρέλλου.

Ωστόσο, μετά από παρεμβάσεις τοπικών αρχών και φορέων, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε πως το επικίνδυνο αυτό φορτίο αναμένεται να φύγει άμεσα από το λιμάνι του Ηρακλείου και θα μεταφερθεί σε στρατόπεδα για προσωρινή φύλαξη.

Πηγή: Cretapost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα