20 Απριλίου 2024 / 10:07 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:07 πμ

Αισιοδοξία του Ν. Παππά για την επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο

από fimotro

Είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ. Το προηγούμενο τοπίο, συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, είχε ένα μοναδικό νόμιμο κανάλι που έκλεισε (σ.σ. την ΕΡΤ) και πολλά κανάλια που εξέπεμπαν χωρίς άδεια.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι δεν θεωρεί ότι έγινε κάποιο λάθος από την κυβέρνηση καθώς υπήρχε ένα συνταγματικό αδιέξοδο, με το ίδιο το ΣτΕ να δηλώνει ότι είναι αντισυνταγματική η εκπομπή καναλιών χωρίς άδεια, και με μία ρυθμιστική Αρχή (σσ ΕΣΡ) στην οποία οι προηγούμενες ηγεσίες της δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, απογοητεύοντας όλους. Εμείς κληθήκαμε να επιλύσουμε αυτό το νομικό αδιέξοδο, τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι «δεν θα κάναμε καμία αλλαγή εκ των υστέρων». Χαρακτήρισε λογικό το ποσοστό του τιμήματος για μια άδεια, μιλώντας για μια αγορά η οποία αποτιμάται σε πάνω από 1 δισ. στη δεκαετία, τη στιγμή που το δημόσιο θα εισπράξει 250 εκατ. ευρώ.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, απαντώντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ για την 7η άδεια που δεν διεκδικήθηκε, είπε ότι ο νόμος προβλέπει ότι αυτή θα προκηρυχθεί εκ νέου, ενώ αν τελικά δεν υπάρξει ενδιαφέρον για αυτή, θα μετρηθεί στις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται. Εκτίμησε ότι το ΕΣΡ έχει την ετοιμότητα και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να προχωρήσει εξίσου γρήγορα και το ζήτημα των θεματικών αδειών.

Για το ψηφιακό ραδιόφωνο υπογράμμισε ότι αυτό ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα και για το θέμα υπήρξαν συνομιλίες με τους εταίρους. Εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει σταδιακή μετάβαση, με ομαλό τρόπο, χωρίς τις πολιτικές του «σοκ και δέος». Οι πολιτικές δυνάμεις, πρόσθεσε, πρέπει να ξεκινήσουν έναν διάλογο για το θέμα, ενώ απαντώντας για τα δημοτικά ραδιόφωνα σημείωσε ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανείς από τον νόμο, ωστόσο θα υπάρξουν πρόνοιες για το θέμα. Εδώ μιλάμε για μεγαλύτερο φάσμα με περισσότερες δυνατότητες επισήμανε ο κ. Παππάς, για να τονίσει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τις συχνότητες.

Τέλος, σημείωσε ότι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς τονίστηκε ότι θα υπάρξει η πρόνοια για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που παράγουν κοινωνικό έργο, ώστε να μην κινδυνεύσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα