17 Απριλίου 2024 / 2:44 πμ
17 Απριλίου 2024 / 2:44 πμ

Συναντήσεις Στουρνάρα με ξένα funds στα γραφεία της Goldman στο Λονδίνο

από fimotro

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη σειρά συναντήσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, με ορισμένους από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, όπως η Capital Fund Management, η Paulson & Co και η J.P. Morgan Asset Management, αλλά και οίκους με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο event που διοργάνωσε η Goldman Sachs στα γραφεία της στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα μακροοικονομικά μεγέθη, αλλά και οι εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.

Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνεται και διευρύνεται η πεποίθηση στο εξωτερικό πως η ελληνική κεφαλαιαγορά και το χρηματιστήριο μπορεί να εμφανίσουν αξιόλογες επιδόσεις και το 2018, ειδικά ενόψει και των επικείμενων νέων ομολογιακών εκδόσεων που σχεδιάζει το ελληνικό Δημόσιο πριν τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές.

Η προσοχή εστιάστηκε και στις ελληνικές τράπεζες ενόψει και της διαδικασίας των stress tests, καθώς και στην πρόοδο στην διαδικασία μείωσης των NPLs/NPEs, αφού πολλοί εκ των επενδυτών συμμετέχουν ήδη με σημαντικότατες θέσεις και στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα