Κριτική Κοντονή για την παρέμβαση της Εκκλησίας στο θέμα των Σκοπίων

Αιχμηρές δηλώσεις για την Εκκλησία και τη στάση της στο Σκοπιανό διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, υπογραμμίζοντας ότι »η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου υπερέβαινε το μετρο», ενώ πρόσθεσε ότι εμπλέκεται σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της.

Σύμφωνα με τον ίδιο στον Real Fm: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά υπάρχει η εμπλοκή ενός παράγοντα σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας του. Νομίζω, το ξέρουμε όλοι ότι η Εκκλησία της Ελλάδας έχει να επιτελέσει ένα τεράστιο έργο. Θέματα θεολογικά που μπορεί να προκύπτουν από την αναγνώριση και το όνομα της Δημοκρατίας των Σκοπίων, μπορεί εκεί να καταθέσει μια γνώμη. Αλλά αυτό που διάβασα εχθές ως ανακοίνωση και ως δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Εκκλησίας ήταν νομίζω κάτι που υπερέβαινε το μέτρο. Διότι μπαίνει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι: «Αυτή η ρητορική που εμπλέκει την Εκκλησία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, για ένα μείζον εθνικό θέμα, νομίζω δεν μας πάει μπροστά. Ελπίζω να επικρατήσουν φωνές σωφροσύνης σε όλα τα επίπεδα».

Την ίδια στιγμή τόνισε: «Στα πλαίσια της κυβέρνησης πρέπει να γίνει μια διεξοδική συζήτηση. Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε μια πρόταση που θα φέρει στην Εθνική αντιπροσωπεία και εκεί όλοι οι Έλληνες βουλευτές θα αποφασίσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Είναι όμως, απαράδεκτο να συνδυάζεται η λύση ένος μείζονος εθνικού ζητήματος με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να συνδέεται η λύση ενός προβλήματος 25 ετών με την πτώση της Κυβέρνησης».

Καταλήγοντας, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Συνιστά ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό να λέει κάποιος ότι εμείς θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση και ας μην λυθεί ένα πρόβλημα το οποίο άλλοι δημιούργησαν».