26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Ανυποχώρητη η Εκκλησία στον όρο «Μακεδονία»

από fimotro

Ανυποχώρητος όσον αφορά τη χρήση της λέξης Μακεδονία, αλλά και κατά των συλλαλητηρίων, δήλωσε για το θέμα των Σκοπίων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Η Εκκλησία είναι ανυποχώρητη στη λέξη «Μακεδονία» και χαρακτήρισε το Σκοπιανό όχι μόνο εθνικό, αλλά και εκκλησιαστικό θέμα που αγγίζει τους πάντες και που η Εκκλησία παρακολουθεί «με αγωνία και συγκίνηση».

 Ξεκαθαρίστηκε όμως ότι δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων και των λαοσυνάξεων, γιατί «η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου αναφέρονται τα εξής:

Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζομένη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας».

Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα