16 Απριλίου 2024 / 11:43 πμ
16 Απριλίου 2024 / 11:43 πμ

Κανονικά ο διαγωνισμός του ΕΣΡ – Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις

από fimotro

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών για προσωρινό «πάγωμα» του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, ΣΚΑΪ και STAR, είχαν καταθέσει αίτηση για προσωρινή ακύρωση του διαγωνισμού. Οι δικηγόροι των σταθμών, υποστήριξαν κατά τη συζήτηση ότι τόσο η προκήρυξη, όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, έρχονται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Παράλληλα, οι δικηγόροι των καναλιών τόνισαν ότι δεν διασφαλίζονται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του διαγωνισμού.

Τέλος, οι συνήγοροι των καναλιών επισήμαναν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά και έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ.

Σημειώνεται ότι το ΕΣΡ έχει ορίσει την τιμή εκκίνησης της κάθε άδειας στα 35 εκατ. ευρώ, με το τίμημα να καταβάλλεται σε 10 ισόποσες δόσεις. Η διάρκεια ισχύος αυτών των αδειών θα είναι δεκαετής, από την ημερομηνία της έκδοσης καθεμίας από αυτές.

Κατόπιν τούτου, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη, στις 15:00 λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα