20 Απριλίου 2024 / 4:41 πμ
20 Απριλίου 2024 / 4:41 πμ

Ο Αβραμόπουλος δεν δίστασε να απαντήσει σκληρά στον Τουσκ

από fimotro

Στην απίστευτη, αντιευρωπαϊκή πρόταση για πολλούς, πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για κατάργηση των ποσοστώσεων προσφύγων σε χώρες της ΕΕ και στο παρασκήνιο της σκληρής δήλωσης – απάντησης του αρμόδιου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Επικαλούμενος καλά πληροφορημένες πηγές στις Βρυξέλλες, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως πριν προχωρήσει σε αυτή την εξόχως σκληρή δήλωση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συνεννοήθηκε με την ηγεσία της Κομισιόν και με πάρα πολλά υψηλόβαθμα στελέχη. Συνεχίζοντας, ο Τάκης Χατζής ανέφερε πως «οι ίδιες πηγές θεωρούν τον κ. Τουσκ πάρα πολύ μικρό για να ανταποκριθεί στο αξίωμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», και υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο υπονοείται πως θα δρομολογηθούν εξελίξεις στην κορυφή της ηγεσίας της ΕΕ. Και όπως σχολίασε ο δημοσιογράφος, αυτό ακριβώς αφήνει να εννοηθεί και στη σκληρή δήλωσή του ο Επίτροπος.

Συνεχίζοντας, ο δημοσιογράφος, αναφέρει πως στις Βρυξέλλες υπάρχει η εκτίμηση πως ο κ. Τουσκ παίζει πολιτικά παιχνίδια. «Θεωρούν πως έχει συνασπιστεί με τις γνωστές χώρες του Βίζενγκαρντ που δεν θέλουν τους πρόσφυγες. Και ίδιος λέγεται πως στην Πολωνία είναι μισητό πρόσωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάκης Χατζής.

Ως προς την κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της χώρας για την επέκταση των καταυλισμών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στους χειρισμούς του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, αλλά και του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού: «Ο κ. Μουζάλας ποτέ δεν φταίει για κάτι. Μια ζωή ρίχνει τις ευθύνες αλλού. Λέει δεξιά και αριστερά πως θα παραιτηθεί, ας το κάνει γιατί πουλάνε ευαισθησία ορισμένοι. Γιατί τα λάθη του πρώτου εξαμήνου του 2015 με το προσφυγικό, τα πληρώνουμε ακριβά τώρα. Από την άλλη είναι λάθος του κ. Γαληνού να στήνει σόου με τους οικίσκους στη Λέσβο. Και δεν μπορεί να κάνει λογαριασμούς με ανθρώπινες ψυχές, με παιδιά και ανθρώπου που πεθαίνουν στους καταυλισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα