19 Απριλίου 2024 / 5:18 πμ
19 Απριλίου 2024 / 5:18 πμ

Από τους πιο σοβαρούς επιχειρηματίες της χώρας, ο Θεοδωρόπουλος που ψάχνει λύση για τον ΠΑΟ

από fimotro

Ως έναν από τους πιο σοβαρούς επιχειρηματίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στη χώρα, ένας επιχειρηματίας που στηρίζεται στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς και δεν είναι κρατικοδίαιτος, χαρακτηρίζεται ο ιδιοκτήτης της Chipita Σταύρος Θεοδωρόπουλος.  Ο 60χρονος Σπύρος Θεοδωρόπουλος που ενδιαφέρεται για να μην χρεοκοπήσει η αγαπημένη του ομάδα ο ΠΑΟ, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita AE και απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ .. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ασχολούμενος από το 1976 με μια μικρή οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor A.E.
Το 1981 αναλαμβάνει την Γενική Διεύθυνση της ALIGEL, μιας εισαγωγικής εταιρείας Ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986, αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΙΝΤΕRIA, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά, εξαγοράζει το 50% των μετοχών της CHIPITA τότε εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια) και το 1989 εξαγοράζει και το υπόλοιπο 50%.
Το 1990 εισέρχονται επενδυτικά κεφάλαια στην Chipita μέσω του Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) και αρχίζει η παραγωγή κρουασάν.
Το 1994 η εταιρεία εισάγεται στο Ελληνικό  Χρηματιστήριο. Τα επόμενα 16 έτη η εταιρεία αναπτύσσει πολλά νέα προϊόντα και διεθνοποιείται με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Κυρίως όμως με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, ΗΠΑ και Νιγηρία, καθώς και με συνεργασίες σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μεξικό.
Το 2006 η CHIPITA συγχωνεύεται με τη ΔΕΛΤΑ, τη GOODY’S και τον ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ,  δημιουργώντας τη VIVARTIA και τo 2007 η VIVARTIA εξαγοράζεται από τη MIG. Από την 01/09/06 έως 15/04/2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia ABEE.
Το καλοκαίρι του 2010 ο κύριος Θεοδωρόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους έλληνες επιχειρηματίες εξαγοράζει εκ νέου την Chipita. Επίσης στις αρχές του 2017 κάνει μεγάλο deal καθώς το πλειοψηφικό πακέτο της αλλαντοβιομηχανίας NIKAΣ εξαγοράστηκε από την Chipita. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του ΣΕΒ.  Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών και Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα