19 Απριλίου 2024 / 7:54 μμ
19 Απριλίου 2024 / 7:54 μμ

Καρπαζοεισπράκτορας σε όλα τα ντέρμπι…

από fimotro

Πιο αστείος προπονητής από τον Σφαιρόπουλο στα Ελληνικά ντέρμπι πραγματικά δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος τρώει τη μια φάπα μετά την άλλη, απογοητεύοντας όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και πολύ περισσότερους τους Αγγελόπουλους που νομίζουν ότι επειδή η ομάδα πάει τρένο τώρα στην Ευρωλίγκα θα πάρει την κούπα! Με τρομερά άστοχες επιλογές σε Αμερικανούς, με λάθος συστήματα και χαντακώνοντας τον Στρέλνιεκς όπως έκανε πέρσι με τον Γκριν, ο Σφαιρόπουλος δικαίως διεκδικεί τον τίτλο του καρπαζοεισπράκτορα στα Ελληνικά ντέρμπι, ακόμα και με την ΑΕΚ που έχει το 1/3 του μπάτζετ των ερυθρολεύκων! Το χειρότερο όλων; Ότι για να δικαιολογήσει τα περίπου 2 εκατ. ευρώ(!) που παίρνει σε αυτή την ηλικία ο Σπανούλης, τον βάζει βασικό και στηρίζει τις τελευταίες επιθέσεις σε αυτόν επειδή κάποιοι ρεπόρτερς του Ολυμπιακού τον στηρίζουν και τον παρουσιάζουν ακόμα σαν τον… Τζόρνταν της ομάδας!!! Δίκαιη η νίκη της ΑΕΚ. Ο Σάκοτα πήρε το… σκαλπ του Σφαιρόπουλου που δεν μπόρεσε να βρει καμία λύση και έχει την ευθύνη ότι εκτός του Ρόμπερτς και του Τόμσον έφερε και τον ανύπαρκτο Γουίλτζερ. Μια ακόμα σφαλιάρα εντός Ελλάδας για τον Σφαιρόπουλο που πλέον τον στηρίζουν οι Αγγελόπουλοι μόνο και μόνοι επειδή παίρνει αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα. Από μπάσκετ; Αφήστε το καλύτερα. Άμυνα, άμυνα, άμυνα, κακοποίηση του παιχνιδιού από έναν προπονητή που τον κρατάνε μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνας και έχει χαμηλό μπάτζετ.

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να επιβάλλει τον ρυθμό της και το κατάφερε. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα πήγαν στο low post τη μπάλα και δημιούργησαν… φθορά στον Ολυμπιακό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να «χτίσουν» διαφορά από τα πρώτα λεπτά (9-2, 4’). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά με Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς (11-7, 6’). Η ΑΕΚ, όμως συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ο Λαρεντζάκης έστειλε στο +10 τη διαφορά (18-8, 7’). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν μέσα από την άμυνα και χάρη σε Γκριν και Χάρις ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (22-10, 8’). Ο Τόμπσον μείωσε σε 22-12, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο:

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω το κακό πρόσωπο του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές και χάρη σε Μάντζαρη και Στρέλνιεκς μείωσααν (24-19, 12’). Ο Μάντζαρης συνέχισε να δίνει λύσεις στον Ολυμπιακό και η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο (25-23, 13’). Η ΑΕΚ πήρε… ανάσα με τον Σάκοτα, όμως ο Τζαμέλ ΜακΛιν ανέλαβε δράση. Ο Αμερρικανός άσος του Ολυμπιακού με δικές του προσπάθειες έφερε το παιχνίδι στα ίσια (30-30, 15’).

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα, χάρη σε τρίποντο του Πρίντεζη (33-34, 16’). Η απάντηση ήταν.. άμεση, με τον Σάκοτα να βάζει και πάλι μπροστά την ομάδα του (36-34, 17’). Ο Παπανικολάου κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό, όμως ο Καββαδάς με δική του προσπάθεια έφερε σε θέση οδηγού την ΑΕΚ στο φινάλε του ημιχρόνου, για το 39-37.

Ο Μάνι Χάρις φώναξε παρών στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και η ΑΕΚ πήρε διαφορά στο σκορ (45-39, 22’). Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος μάζεψε τη διαφορά (47-44, 25’). Η ΑΕΚ διατηρούσε τον έλεγχο βρίσκονταις λύσεις από τον Μάνι Χάρις (51-44, 26’). Ο Τζαμέλ ΜακΛιν, όμως, με προσωπικές ενέργειες μάζεψε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό (51-48, 28’). Ο ΜακΛιν συνέχισε να δίνει λύτσεις στον Ολυμπιακό και το δεκάλεπτο έκλεισε με την ΑΕΚ μπροστά μεν (51-50), ωστόσο οι Πειραιώτες παρέμεναν σε απόσταση… βολής.

Με την άμυνα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, χάρη στον Στρέλνιεκς (51-52, 31’). Η ΑΕΚ συνέχισε να… φθείρει τους Πειραιώτες και ο Μπάρλοου έδωσε νέο προβάδισμα (53-52, 32’). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πάλι και χάρη σε ΜακΛιν και Τόμπσον ανέτρεψε την κατάσταση (53-56, 33’). Η ΑΕΚ αντέδρασε όμως. Η άμυνα «έκλεισε» διαδρόμους και με τους Χάρις και Γκριν να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους ήρθε η ανατροπή (59-56, 35’). Δυο μεγάλα σουτ από Μάντζαρη και Σπανούλη, όμως, έφεραν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (61-62, 37’).

Το τελευταίο δίλεπτο ήταν… θρίλερ. Ο Τζέιμς με 2 βολές έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ (63-62, 38’). Ο Σπανούλης έκανε λάθος και στη συνέχεια ο Γκριν με νέο εύστοχο ζευγάρι βολών έφερε την ΑΕΚ στο +3 (65-62, 56’’ για το τέλος). Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Παπανικολάου και ο Μάνι Χάρις με 1/2 βολές έγραψε το 66-62, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ!

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 39-37, 51-50, 66-62.

Σ.Σ. Fimotro: Το κοουτσάρισμα του Σφαιρόπουλου; Εντελώς για γέλια ο άνθρωπος. Δεν υπάρχει χειρότερος προπονητής στα ντέρμπι. Πως τον ανέχονται οι Αγγελόπουλοι να στηρίζεται ο Ολυμπιακός στον Σπανούλη και να φέρνει αυτούς τους γελοίους ξένους που επέλεξε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα