20 Απριλίου 2024 / 2:01 μμ
20 Απριλίου 2024 / 2:01 μμ

Φιλοφρονήσεις Παυλόπουλου-Ερντογάν στο επίσημο δείπνο

από fimotro

Η επίσκεψη Ερντογάν πρέπει να αποκτήσει τον ιστορικό χαρακτήρα που της αξίζει, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος στο επίσημο δείπνο με τον τούρκο πρόεδρο.

Εμείς πάντα προσδοκούμε να γυρίσουμε σε κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας γιατί μας ενώνουν πολύ περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν.

Θύμισε ότι το 1934 είχαμε φτάσει σε τέτοιο σημείο εμπιστοσύνης που επειδή η Ελλάδα δεν είχε διπλωματική εκπροσώπηση στο Ιραν, την εκπροσώπηση ανέλαβε η Τουρκία.

Οι λαοί μας πέρασαν πολλά, ιδίως από ένα πόλεμο στην Μέση Ανατολή από ένα πόλεμο για τον οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς.

Πρέπει να προχωρήσετε στον δρόμο της Ευρώπης είπε στον Τ. Ερντογάν. Εκεί είναι το μέλλον του τουρκικού λαού. Μπορεί να βρει στην Ευρώπη τον δρόμο της ευημερίας, τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος.

«Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που μας διχάζουν, πολλές φορές από παρεξηγήσεις», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο τούρκος Πρόεδρος στάθηκε στη σημασία της επίσκεψης πρώτη φορά μετά από έξι δεκαετίες. Νοιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. «Στην πραγματικότητα είμαστε δυο λαοί που ζούμε δίπλα δίπλα και έχουμε προαιώνια ιστορία», τόνισε θυμίζοντας ότι υπάρχουν και στις δυο χώρες ομοεθνείς. Αυτή η συνύπαρξη έχει δείξει ότι μπορούμε να ζούμε δίπλα δίπλα.

«Στόχος είναι η οικοδόμηση του μέλλοντος με αλληλεγγύη και συνεργασία. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με προβλήματα στην περιοχή μας η συνεργασία αποκτά μεγαλύτερη σημασία».

Εκανε λόγο για πολλά πεδία συνεργασίας. Υπάρχουν τούρκοι που κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Τους συναντώ και μαθαίνω τις σκέψεις τους. Όταν μου εκφράζουν την ικανοποίησή τους σκεπτόμαστε τι άλλο μπορεί να γίνει στο μέλλον, είπε Ερντογάν.

Αν λάβουμε τα μαθήματα του παρελθόντος η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Αν λάβουμε τα σωστά μηνύματα θα οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον.

Στάθηκε στο πεδίο της ενέργειας και τον αγωγό TAP, το φυσικό αέριο.

Εξέφρασε ευχαριστίες για την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και έκανε λόγο για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα