Κόλαση όλο το βράδυ στα Εξάρχεια από τους κουκουλοφόρους

Μεγάλης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την πορεία μνήμης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, με τους κουκουλοφόρους να εξαπολύουν επιθέσεις με εκρηκτικές βόμβες μολότοφ στις οποίες έχουν προσαρμόσει γκαζάκια ενώ στήνουν οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους και άλλα αντικείμενα. Αρκετά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Από την μεριά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με κρότου λάμψεις και χημικά ενώ μέχρι αργά το βράδυ η αστυνομίας είχε προχωρήσει σε 25 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κυρίως στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Τζόρτζ και Καλλιδρομίου, με τους κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών. Μάλιστα από την μεριά των κουκουλοφόρων εκτοξεύτηκε και πάλι ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή, όπως αυτή που τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι δικηγόρο την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο.

Δείτε βίντεο