25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Λευκός Οίκος: Διαψεύδει οτι ο Μιούλερ ζήτησε από την D. Bank έγγραφα για τον Τραμπ

από fimotro

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο ειδικός εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα στην υπόθεση ανάμειξης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, ο Ρόμπερτ Μιούλερ, δεν ζήτησε ποτέ από τη Deutsche Bank πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ειδικός εισαγγελέας ζήτησε οικονομικού περιεχομένου πληροφορίες σχετικά με τον πρόεδρο είναι απόλυτα ψευδείς» επισήμανε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κανένα αίτημα δεν διατυπώθηκε, το επαληθεύσαμε αυτό με την τράπεζα» συμπλήρωσε η Σάντερς.

Χθες το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε πως η Deutsche Bank έλαβε κλήτευση από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τις σχέσεις της με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σε ένδειξη ότι η έρευνα του Μιούλερ σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ έχει εμβαθύνει.

Ο Μιούλερ ζήτησε από την τράπεζα να δώσει τα στοιχεία της πελατειακής σχέσης με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγή που ενημερώθηκε για το θέμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κλήτευση που ελήφθη πριν από μερικές εβδομάδες υποχρεώνει την τράπεζα να υποβάλει έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις δουλειές με τον Τραμπ και την οικογένειά του.

Η Deutsche Bank πάντως αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο Τραμπ όφειλε στην Deutsche Bank περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια από τις συναλλαγές του για ακίνητα, πριν μετακομίσει στον Λευκό Οίκο. Οι Δημοκράτες, με επικεφαλής την εκπρόσωπο Μαξίν Γουότερς της Καλιφόρνιας, εδώ και μήνες πιέζουν για περισσότερη διαφάνεια, όσο αφορά τη σχέση του προέδρου με την τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα