28 Μαρτίου 2024 / 11:37 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:37 πμ

Επίσκεψη αλά Μπριζίτ Μακρόν για την σύζυγο Ερντογάν!

από fimotro

Tον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύσει στην Αθήνα η 61 ετών σύζυγός του Εμινέ (Γκιουλμπαράν) Ερντογάν, αραβικής καταγωγής.

Αυτό, σύμφωνα με τη στήλη ΒΗΜΑτοδότης δείχνει ότι θα ακολουθηθεί παράλληλο πρόγραμμα της τουρκάλας πρώτης κυρίας που θα συνοδεύεται είτε από τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, Σίσσυ, είτε από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, είτε και από τις δύο μαζί, όπως συνέβη με την επίσκεψη της Μπριζίτ Μακρόν. Με μία όμως διαφορά.

«Δεν πρόκειται να πάνε στο Βυζαντινό Μουσείο, μάλλον θα αρκεστούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου εκεί η κυρία Ερντογάν θα έχει την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, να δει από κοντά τα αγάλματα και να διαπιστώσει ότι πολλά από αρχαιοελληνικά αγάλματα που βρίσκονται στην Εφεσο δεν είναι ρωμαϊκά, όπως τα έχουν οι Νεότουρκοι βαφτίσει, αλλά ελληνικά».

Την Πέμπτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του τούρκου προέδρου και της συζύγου του. Επίσημο με προδιαγραφές Ομπάμα και Μακρόν, δηλαδή θα έχει καλεσμένους περίπου 120 άτομα, το Λύκειο Ελληνίδων, ίσως καμιά παιδική χορωδία ή κανέναν πιανίστα και βεβαίως καλεσμένους τις συζύγους των πολιτικών που θα παραστούν. Ητοι τον Πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη μετά της Μαρέβας, τον υπουργό Εξωτερικών, βουλευτές, αλλά και επιχειρηματίες. Εκτός εάν δεν θέλει να παραστεί στο δείπνο ο κ. Μητσοτάκης και στείλει ως εκπρόσωπό του τον Γ. Κουμουτσάκο.

Πάντως η Εμινέ Ερντογάν, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θεωρείται σημαντική προσωπικότητα στην Τουρκία: «Υποταγμένη σύζυγο τη χαρακτηρίζουν, απροκάλυπτη νοσταλγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των παραδόσεών της. Η σύζυγος που γνωρίζει καλά τη θέση της, αρκετά βήματα από τον πανίσχυρο ηγέτη της χώρας. Αυτή είναι η επίσημη εικόνα της (για την οποία είναι ρίσκο εάν κανείς στην Τουρκία γράψει κάτι που τη θίγει). Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι λίγοι στην Τουρκία που τη θεωρούν φιλάρεσκη, ότι επηρεάζει τον σύζυγό της σε κρίσιμες αποφάσεις και ακόμα ότι οι μαντίλες στο κεφάλι της είναι πανάκριβες sur mesure μαντίλες οίκων όπως οι Channel, Hermes κ.λπ.».

«Και επειδή έως την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν δόθηκε κάτι επίσημο για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν (η οποία, να σημειώσω, θεωρείται χρήσιμη από πολλές πλευρές), μαθαίνουμε από τουρκικές εφημερίδες ότι ο τούρκος πρόεδρος έρχεται εδώ για να εισπράξει αλλά και να δώσει δώρα. Για παράδειγμα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Ακσαμ» αναφέρει (επικαλούμενη ελληνικές διπλωματικές πηγές) ότι η Αθήνα προτίθεται να εκδώσει τους έξι από τους οκτώ στρατιωτικούς που απέδρασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Είδηση, βεβαίως, που δεν επιβεβαιώνεται από ελληνικής πλευράς. Η ίδια εφημερίδα γράφει επίσης πως ο Ερντογάν θα προτείνει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα, που εδώ και επτά χρόνια αναβάλλεται λόγω της οικονομικής κρίσης (όπως νομίζουν οι Τούρκοι).

Ο μεγάλος πονοκέφαλος όμως της κυβέρνησης θα είναι η προσευχή της Παρασκευής στην Κομοτηνή. Ορισμένοι αναφέρουν ότι είναι αδύνατο να επιλέξει έναν μικρό χώρο προσευχής (που διαθέτει το τουρκικό προξενείο), αλλά θα θελήσει να προσευχηθεί στο Εσκί Τζαμί που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και ήδη οι οπαδοί του ετοιμάζουν φιέστα μεγέθους σουλτάνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα