20 Απριλίου 2024 / 1:17 πμ
20 Απριλίου 2024 / 1:17 πμ

Οι χώρες που μπαίνουν στη μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της Ε.Ε.

από fimotro

Μέχρι έντεκα χώρες θα μπορούσαν να καταλήξουν στη μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενδεχομένως να τους επιβληθούν κυρώσεις για μη συμμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας με το μπλοκ, σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο προτάσεων.

Έγγραφο που έχει το Bloomberg, αναφέρει ότι η λίστα πρόκειται να υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ σε συνεδρίαση στις Βρυξέλλες σήμερα. Αναμένεται να περιλαμβάνει τη Νότια Κορέα, τον Παναμά, την Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τα νησιά Μπαρμπέιντος, το Πράσινο Ακρωτήριο, τη Γρενάδα, το Μακάο, τις Νήσους Μάρσαλ, το Παλάου και την Αγία Λουκία.

Ο τελικός κατάλογος είναι αποτέλεσμα δουλειάς μηνών και θα μπορούσε ακόμη να τροποποιηθεί, ανάλογα με την πολιτική απόφαση των υπουργών.

Η ΕΕ έχει εντείνει τις προσπάθειές της τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής σε όλο τον κόσμο – ιδιαίτερα μετά από διαρροές, όπως τα πρόσφατα Paradise Papers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα