20 Απριλίου 2024 / 2:34 μμ
20 Απριλίου 2024 / 2:34 μμ

Γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και… πλοία, μεταξύ άλλων στο “μενού” των αυριανών πλειστηριασμών!

από fimotro

Με στοχευμένο τρόπο συνεχίζουν το πρόγραμμα των φυσικών και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι τράπεζες, βγάζοντας στο σφυρί περιουσιακά στοιχεία εταιρειών και επιχειρηματιών, που βαρύνονται από υψηλές καταγγελμένες οφειλές προς το τραπεζικό σύστημα.

Υπό το βάρος της πίεσης που δημιουργούν, αφενός οι συνεχιζόμενες οργανωμένες αντιδράσεις και η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα, αφετέρου η ανάγκη να επανέλθει η κανονικότητα και να ρευστοποιηθούν εξασφαλίσεις, πριν το επικείμενο stress test, οι τράπεζες προτάσσουν τους πλειστηριασμούς σε περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, τα οποία ανήκουν σε μη βιώσιμες επιχειρήσεις ή σε υπερδανεισμένους επιχειρηματίες.

Έτσι, κατά την αυριανή ημέρα αναμένεται να διενεργηθούν πλειστηριασμοί κυρίως επαγγελματικών χώρων (γραφεία, καταστήματα) ή άλλων εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, όπως για παράδειγμα επιβατηγά πλοία και οικόπεδα.

Ξεχωρίζει ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του πλοίου «Αίολος Κεντέρης» της παραπαίουσας ΝΕΛ το οποίο βγάζει στο σφυρί η Πειραιώς με τιμή πρώτης προσφοράς τα 4,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το σύνολο των οφειλών της ΝΕΛ προς την τράπεζα ανέρχεται σε 76,2 εκατ. ευρώ.

Σε πλειστηριασμό βγαίνει και το πλοίο «Πυθέας» από ιδιώτη στον οποίο οφείλονται 8,3 εκατ. ευρώ. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε το ποσό των 1,35 εκατ. ευρώ.

Δυσθεώρητες οφειλές από εταιρείες και ιδιώτες

Κοινό χαρακτηριστικό της πρώτης γενιάς πλειστηριασμών είναι οι δυσθεώρητες, καταγγελμένες, οφειλές εταιρειών και φυσικών προσώπων που κατέχουν τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Πειραιώς βγάζει προς πώληση επαγγελματικό χώρο στο Ίλιον με τιμή πρώτης προσφοράς τις 264 χιλ ευρώ, προσδοκώντας να εισπράξει «ψίχουλα», αν συνυπολογισθεί ότι το σύνολο των απαιτήσεών της από την ιδιοκτήτρια εταιρεία ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ!

Αντίστοιχα στο σφυρί βγαίνει οικόπεδο στα Βριλήσσια με τιμή πρώτης προσφοράς τις 652 χιλ. ευρώ και σύνολο οφειλών της ιδιοκτήτριας εταιρείας προς την επισπεύδουσα τράπεζα ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Στους αυριανούς πλειστηριασμούς περιλαμβάνεται και κλειστή θέση στάθμευσης στην Καλλιθέα που βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς τις 30 χιλ. ευρώ όταν ο ιδιοκτήτης της χρωστάει στην τράπεζα 1,54 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα