Στο ΦΕΚ η προκήρυξη για πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασηςγια τον διαγωνισμό για τις επτά τηλεοπτικές άδειες.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια που διενεργεί η πολιτεία για τη χορήγηση των αδειών, μετά το περυσινό κυβερνητικό φιάσκο του Σεπτεμβρίου 2016, όταν το ΣτΕ έκρινε, με την απόφαση 95/2017 της Ολομέλειας, ως αντισυνταγματική τη διάταξη μεταβίβασης της αρμοδιότητας διεξαγωγής του διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Από τη δημοσίευσή της, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις στο ΕΣΡ, σε διάστημα 45 ημερών. Στη συνέχεια η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή ανακοινώνει τον κατάλογο των εταιρειών που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αφού προηγηθεί έλεγχος συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων. Ακολουθεί το διάστημα για την υποβολή των ενστάσεων και στη συνέχεια το ΕΣΡ εκδίδει την τελική απόφαση για τον αριθμό των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στη δημοπρασία.

Αν ο αριθμός των συμμετεχόντων που θα προεπιλεγούν είναι μικρότερος ή ίσος του αριθμού των επτά αδειών, τότε κάθε ένας από τους υποψηφίους ανακηρύσσεται προσωρινός υπερθεματιστής με τιμή απόκτησης της άδειας στα 35 εκατομμύρια ευρώ. Τυχόν εναπομείνασες άδειες επαναπροκηρύσσονται από το ΕΣΡ και αν και πάλι δεν υπάρξει ενδιαφέρον, θα δημοπρατηθούν στην κατηγορία των παρόχων εθνικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου.