20 Απριλίου 2024 / 12:18 μμ
20 Απριλίου 2024 / 12:18 μμ

Άλλες τρεις σοροί από την θεομηνία εντοπίστηκαν σήμερα!…

από fimotro

Ενας ακόμα νεκρός εντοπίστηκε το πρωί κοντά την επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Την είδηση επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κ. Γιόβας.  Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν με δυσκολία το πτώμα κάτω από τόνους λάσπης. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας, ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στην Μάνδα Αττικής, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου, και αυτή την στιγμή γίνονται ενέργειες να ανασυρθεί. Καθώς υπάρχει διαρροή αερίου, όπως διευκρίνισε ο κύριος Γιόβας, η ανάσυρση είναι δύσκολη και δεν μπορούν οι πυροσβέστες να χρησιμοποιήσουν ειδικά εργαλεία, ενώ ο χώρος της επιχείρησης είναι γεμάτος λάσπη και φερτά υλικά.
Συνολικά η Πυροσβεστική αναζητά έξι αγνοούμενους, από τους οποίους ένας είναι κυνηγός και δύο οδηγοί φορτηγών.


«Την τελευταία φορά που μίλησε με το αφεντικό του, του είπε “Βοήθεια, νερό, πνίγομαι” και πως είχε ντελαπάρει», λέει με σπαραγμό η θεία του 38χρονου Ιωάννη Ρούμελη, ενός από τους οδηγούς που αγνοείται από τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Είναι οδηγός φορτηγού, που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο και περνούσε από την παλιά εθνική οδό Αθήνας – Θήβας. Ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το φορτηγό του, μαζί με άλλα οχήματα που βρίσκονταν εκεί. Χθες οι άντρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής εντόπισαν το φορτηγό του πλήρως κατεστραμμένο. Είχε ουσιαστικά πολτοποιηθεί, μαζί με άλλο ένα βαρύ όχημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εξηγήσει αν επρόκειτο για ένα ή για δύο φορτηγά. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι βρίσκονταν επί τόπου και με την βοήθειά τους ερευνήθηκαν τα συντρίμμια, χωρίς όμως να βρεθεί άνθρωπος μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Μόνο στην περιοχή της Μάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Επιπλέον, άλλες 70 κλήσεις δέχθηκε από την Αθήνα και την Αίγινα και 350 από την Κατερίνη.

Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

 

Ενας «πόλεμος» ευθυνών έχει στηθεί για τα ρέματα-«φονιάδες» στη Μάνδρα.  Μηχανικός ανέφεερε στον realfm: Κρατάνε στα συρτάρια εδώ και 2 χρόνια την επίσημη μελέτη μου.

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση που έκανε η περιφεριάρχης Ρένα Δούρου στον ΑΝΤ1: «Πρέπει να γκρεμιστούν αυθαίρετα, αλλά αν το κάνω θα με πάνε στο αυτόφωρο

Σοβαρά όμως ήταν τα προβλήματα και τις τελευταίες 24 ώρες.

«Mπουρίνι» με καταιγίδες και χαλάζι χτύπησε Αθήνα, προάστια, Πειραιά και Αίγινα – Δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες.

Από την έντονη βροχόπτωση διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία σε βασικούς οδικούς άξονες της ευρύτερης περιοχής.

Mεγάλα ήταν τα προβλήματα στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα