19 Απριλίου 2024 / 4:34 μμ
19 Απριλίου 2024 / 4:34 μμ

Γερμανία: Κατά των απολύσεων διαδήλωσαν 2.000 υπάλληλοι της Siemens

από fimotro

Σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας διαδήλωσαν περίπου 2.000 υπάλληλοι την Παρασκευή κατά της πρότασης της εταιρείας να περικόψει 6.900 θέσεις εργασίας.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως οι μισές από τις περικοπές θα γίνουν στη Γερμανία, κυρίως στην μονάδα παραγωγής ενέργειας και φυσικού αερίου που έχει δεχθεί πλήγμα από την απότομη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το IG Metall, το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της χώρας, απηύθυνε κάλεσμα για διαδηλώσεις στο Βερολίνο και στην πόλη Όφενμπαχ κοντά στην Φρανκφούρτη, ζητώντας από την Siemens να αναθεωρήσει τα σχέδια της που σύμφωνα με το ίδιο θα βλάψουν την οικονομία.

«Έχουμε ιδέες, εναλλακτικές και αναμένουμε η εταιρεία να έχει μια σοβαρή συζήτηση μαζί μας, τα εργατικά συνδικάτα, για το μέλλον της Siemens» ανέφερε εκπρόσωπος του συνδικάτου στο Βερολίνο.

Ο επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της Siemens δήλωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία μπορεί να τροποποιήσει τα σχέδια της μετά από συνομιλίες με το συνδικάτο.

Ο Χερστ Σνάιντερ, δήμαρχος της πόλης του Όφενμπαχ, όπου η Siemens σχεδιάζει την περικοπή 700 θέσεων εργασίας, υποστήριξε ότι η «η πόλη έχει ένα παραπάνω δικαίωμα να είναι μέρος αυτής της παγκόσμιας εταιρείας».

«Δεν μπορεί οι μεγάλοι να τρώνε πάντα τους μικρούς» σημείωσε ο ίδιος.

«Θα παλέψουμε για την εργασία μας» σημείωσε στο Reuters ένας από τους διαδηλωτές, ο οποίος εργάζεται για την Siemens στο Όφενμπαχ για 27 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα