28 Μαρτίου 2024 / 5:36 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:36 μμ

Μήνυση επενδυτών κατά Monte dei Paschi για ομόλογα που ακυρώθηκαν

από fimotro

Ομάδα επενδυτών της Monte dei Paschi di Siena υπέβαλε μήνυση σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου, κατά της τράπεζας, μετά την ανακοίνωσή της για ακύρωση ομολόγων στο πλαίσιο της κρατικής ανακεφαλαιοποίησής της.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μήνυση σχετίζεται με τα ανταλλάξιμα κυμαινόμενου επιτοκίου ομόλογα της Monte Paschi που λήγουν στις 30 Δεκεμβρίου του 2099 (ομόλογα FRESH 2008), τα οποία κηρύχθηκαν άκυρα στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις ευρωπαϊκές αρχές για τη διάσωση της προβληματικής ιταλικής τράπεζας από το κράτος, μέσω «ένεσης» κεφαλαίων.

Οι ομολογιούχοι, σύμφωνα με τους FT, μηνύουν επίσης την Mitsubishi, εκδότρια του ομολόγου, και την JPMorgan, η οποία ήταν ανάδοχος της έκδοσης.

Στην σχετική ανακοίνωση, που έχουν δει οι Financial Times, ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων αναφέρει πως με την μήνυσή τους οι ομολογιούχοι ζητούν από το δικαστήριο του Λουξεμβούργου να χαρακτηρίσει αβάσιμη νομικά την μονομερή ανακοίνωση ακύρωσης των ομολογιούχων και να τα επαναφέρει σε ισχύ.

Στην περίπτωση που δεν επανέλθει η ισχύς των ομολόγων, τότε οι ομολογιούχοι απαιτούν αποζημίωση ύψους 1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα