28 Μαρτίου 2024 / 12:39 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:39 μμ

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας «έριξε» 47 δισ. δολάρια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα!

από fimotro

Η Kεντρική Tράπεζα της Κίνας διοχέτευσε 47 δισ. δολάρια στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα χθες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβασή της σχεδόν ένα εδώ και ένα χρόνο σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τους φόβους των επενδυτών ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα επιβραδυνθούν.

Οι αποδόσεις στο 10ετές κρατικό ομόλογο της Κίνας αυξήθηκαν πάνω από 4% αυτή την εβδομάδα, σε επίπεδο που δεν έχει ξαναδεί από το 2014.

“Δεν θέλουν η αγορά να πανικοβληθεί, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν έναν καθορισμένο στόχο”, δήλωσε ο Zhou Hao, ανώτερος οικονομολόγος στην Commerzbank στη Σιγκαπούρη.

H νευρικότητα στις αγορές έχει προκαλέσει και διακυμάνσεις των τιμών στα εμπορεύματα, όπως τα μέταλλα και το πετρέλαιο. Ωστόσο, η Κίνα είναι υπό πίεση, ιδιαίτερα μετά από πρόσφατα σχόλια των πολιτικών αρχών ότι είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν την εύκολη πίστωση, η οποία, όπως πιστεύουν πολλοί αναλυτές, έχει δημιουργήσει φούσκες και υπερπροσφορά σε ολόκληρη την οικονομία.

Η χαλαρή νομισματική πολιτική στην Κίνα συνέβαλε στη διατήρηση τεχνητά χαμηλών αποδόσεων των ομολόγων, αναφέρουν οι FT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα