19 Απριλίου 2024 / 10:46 πμ
19 Απριλίου 2024 / 10:46 πμ

Κ. Μητσοτάκης από Χίο για μεταναστευτικό: Δεν θα ανεχτούμε να γίνουν τα νησιά μόνιμο «πάρκινγκ» ψυχών

από fimotro

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα πεπραγμένα της στο προσφυγικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ημερίδα στη Χίο για το προσφυγικό.

Όπως υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κόμμα δεν θα ανεχθεί τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να γίνουν μόνιμο «πάρκινγκ» ψυχών, με μόνιμη παρουσία προσφύγων και μεταναστών πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας υπογράμμισε για το προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας από τη Χίο, η οποία έχει δεχθεί σημαντικό από το βάρος της προσφυγικής κρίσης, στο πλαίσιο προσυνεδριακής ημερίδας, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι έθεσε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο όταν μίλησε σε ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Ή μάλλον, είχε σχέδιο να υιοθετήσει μία πολιτική ανοιχτών συνόρων, να καταντήσει την Ελλάδα ένα κέντρο μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών προς τη Δυτική Ευρώπη. Να απορρίψει την κεντρική αρχή, ότι σύνορα υπάρχουν και στη θάλασσα. Δεν υπάρχουν μόνο στη ξηρά. Δεν ξεχνάμε τη φράση του κ. Τσίπρα, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα