23 Απριλίου 2024 / 10:34 μμ
23 Απριλίου 2024 / 10:34 μμ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία

από fimotro

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η συμφωνία για την πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθεματικά του ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ και η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την παραγγελία της ζητά από την επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, να διερευνηθεί τί ακριβώς έχει συμβεί και αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα.

Μάλιστα, η κυρία Ξένη Δημητρίου απέστειλε στην Εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι συζητήσεις και η συμφωνία για την πώληση του συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού και στον ρόλο που διαδραμάτισε συγκεκριμένος μεσάζοντας.

Σημειώνεται πως η συμφωνία αφορά την πώληση 300.000 βλημάτων 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία, με εκτιμώμενη αξία το ποσό των 66 εκατ. ευρώ.

Αντίδραση Π. Καμμένου

Σχολιάζοντας την εισαγγελική παραγγελία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υποστήριξε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εντολή διερεύνησης της υπόθεσης διακρατικής για τη Σαουδική Αραβία. Όλα τα στοιχεία αποστέλλονται στην εισαγγελέα να σταματήσει επιτέλους η σπέκουλα του συγκροτήματος και των υπαλλήλων του»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα