29 Μαρτίου 2024 / 1:00 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:00 μμ

Εισαγγελική έρευνα για τα Paradise Papers

από fimotro

Eρευνα για τα λεγόμενα Paradise Papers, που δημοσιεύθηκαν και στη χώρα μας με φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διαθέτουν εξωχώριες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, διέταξε η επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers θα ελεγχθούν και κατά μόνας αλλά και συνδυαστικά με τις λοιπές λίστες που διαθέτουν οι οικονομικοί εισαγγελείς (Μπόγιαρνς,
Ρηνανίας και άλλες), προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.

Το πρώτο βήμα για τη δρομολόγηση της έρευνας για τα Paradise Papers θα είναι η παραλαβή των στοιχείων ελληνικού ενδιαφέροντος και η αξιολόγησή τους σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα ή μη της ύπαρξης εξωχώριων εταιρειών, καθώς το όλο θέμα κινείται, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στο όριο νομιμότητας και παρανομίας.

Για τον λόγο αυτό, η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη έχει προκρίνει τη συνδυαστική εξέταση των στοιχείων της συγκεκριμένης λίστας με άλλες που ήδη υπάρχουν από καιρό στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων.

Πηγή: euroday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα