29 Μαρτίου 2024 / 12:19 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:19 πμ

Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες και ημέρες

από fimotro

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα μας, με πολλούς νεκρούς και τεράστιες καταστροφές, φαίνεται ότι δεν λέει να μας εγκαταλείψει.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τις επόμενες ώρες και μέρες δεν είναι καλά. Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που κινείται και στροβιλίζεται στην νότια Ιταλία, θα κινηθεί τις επόμενες ώρες ανατολικά προς την Ελλάδα φέροντας μαζί του… πολύ νερό!

Ήδη, ακραία καιρικά φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται από το απόγευμα της Τετάρτης στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιουνίου, τα οποία αναμένεται να ενταθούν.

Το βαρομετρικό επεκτείνεται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας δίνοντας σφοδρότατες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους. Δεν αποκλείεται σε αρκετές περιπτώσεις να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα.

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την Αττική, καθώς και τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Φαίνεται ότι τα έντονα φαινόμενα θα μείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου. Μετά το Σάββατο θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Την Πέμπτη (16-11-2017) κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι Δυτικές Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη.

Την Παρασκευή (17-11-2017) πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).

Το Σάββατο (18-11-2017) αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).

Την Κυριακή (19-11-2017) πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά για σήμερα  Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα δυτικά θαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή στο Ιόνιο κυρίως στα νότια, τα Ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα