Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στην Εθνική οδό, στο ύψος της Νέας Περάμου, μετά από ισχυρή βροχόπτωση, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι και να εγκλωβιστούν άνθρωποι.

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στα Μέγαρα η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμό ανθρώπων από σπίτια και αυτοκίνητα. Παρακαλεί μάλιστα των πολίτες που έχουν σκοπό να μετακινηθούν προς τα εκεί, να το αποφύγουν, για διευκόλυνση τόσο των ίδιων όσο και των συνεργείων που επιχειρούν.

«Χαμός Κυρίου, τόσο νερό δεν έχει κατέβει ποτέ άλλοτε στην περιοχή. Τέτοια πλημμύρα δεν έχει ξαναγίνει, είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση για την περιοχή», δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, μιλώντας στον Realfm.

«Τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από τους χειμάρρους από το όρος Πατέρα. Έχει πλημμυρίσει η Νέα Πέραμος, όλοι σχεδόν οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, έχουν αποκοπεί οι είσοδοι, γιατί εκεί είναι τα ρέματα στην ανατολική και στη δυτική είσοδο της Νέα Περάμου. Έχουμε αρκετούς εγκλωβισμένους, δεν υπάρχει κίνδυνος. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση», σημείωσε ο κ. Σταμούλης και προέτρεψε τους οδηγούς «να πάνε από Εθνική Οδό, η παλιά εθνική αυτή τη στιγμή είναι μη προσπελάσιμη». 

(Φωτογραφία Facebook, Εύα Μαρινάκη)

Λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο 39ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Νέας Περάμου, όπου έχει σπεύσει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό αγνώστου – μέχρι στιγμής – αριθμού ανθρώπων.

Προβλήματα όμως υπάρχουν και στη νέα Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, και, καθώς στο 32ο χιλιόμετρο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται στη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα.

Από το 33ο έως το 34ο χιλιόμετρο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Μάνδρα

Λόγω συσσώρευσης υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στο 2ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, στη Μάνδρα, και στα δύο ρεύματα.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στη Νέα Πέραμο, στη Μάνδρα και στη Μαγούλα, λόγω των πλημμυρών.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε  ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου.