25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

ΤΕΕ για «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: Οι πολίτες να απευθύνονται σε επαγγελματίες διπλωματούχους μηχανικούς

από fimotro

Να απευθύνονται σε επαγγελματίες διπλωματούχους μηχανικούς για την έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ), συνιστά στους πολίτες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), προκειμένου να μην πέσουν θύματα παραπλάνησης από δήθεν «ειδικούς».

Σε σημερινή ανακοίνωσή της διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΚΜ υπογραμμίζει τη διαπίστωσή της ότι στην αγορά έχει καλλιεργηθεί κλίμα παραπληροφόρησης, γεγονός που οφείλεται στη «συνεχιζόμενη καθυστέρηση της ανακοίνωσης για την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για την εξασφάλιση χρηματοδότησης».

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται «τον άμεσο κίνδυνο οι πολίτες να προβούν σε ενέργειες και αποφάσεις που μπορεί να αποδειχθούν επιζήμιες για τα συμφέροντά τους και τους στόχους του προγράμματος».

Οι διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ) δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και, σύμφωνα με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, δεν έχει εκδοθεί ακόμη ο επίσημος οδηγός του προγράμματος με τους όρους και τις διαδικασίες υπαγωγής των προτάσεων. Επομένως, σε αυτήν τη φάση δεν είναι τεχνικά εφικτή η μελέτη και η σύνταξη φακέλου πρότασης για την οικονομική ενίσχυση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης μέσω της υπαγωγής στο νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ).

Σύμφωνα με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, την τρέχουσα περίοδο εκτελούνται μόνο διαδικασίες υλοποίησης και πιστοποίησης των υπό εξέλιξη έργων των δικαιούχων του προηγούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα