19 Απριλίου 2024 / 1:59 πμ
19 Απριλίου 2024 / 1:59 πμ

Πολύ μικρές θα είναι τελικά οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

από fimotro
Ελάχιστες τελικά θα είναι οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών. Οι συζητήσεις με τους δανειστές δεν απέδωσαν και τελικά όσα πλήρωσαν πέρυσι περίπου 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ τα ίδια θα κληθούν να πληρώσουν και εφέτος ως το τέλος του τρέχοντος έτους. Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet.
Κάθε χρόνο στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας, να γίνουν πιο αναλογικά και να μην επιβαρύνονται υπέρογκα οι ιδιοκτήτες ΙΧ με οχήματα που η αξία τους έχει μειωθεί σημαντικά με την πάροδο των ετών.
Ωστόσο όλα μένουν στις προθέσεις, εφόσον οι όποιες αλλαγές κόβονται από τους δανειστές καθώς ανησυχούν ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων που τίθεται κάθε φορά.
Ετσι, αν τελικά αλλάξει κάτι, αυτό θα γίνει μόνο για τους πολύτεκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αντίθετα, δεν θα υπάρξει καμία μείωση τελών για ΙΧ άνω των 1.929 κ.εκ. με άδεια πριν από το 2005, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Ηδη πάντως αρκετοί ιδιοκτήτες ΙΧ ετοιμάζονται να καταθέσουν πινακίδες για να γλιτώσουν τόσο τα τέλη κυκλοφορίας 2018 όσο και τα τεκμήρια του ίδιου έτους.
Οσοι επιλέξουν τη συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην Εφορία ως τις 29 Δεκεμβρίου 2017. Μεταξύ των δικαιολογητικών περιλαμβάνονται: άδεια κυκλοφορίας οχήματος, πινακίδες κυκλοφορίας, φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης (Ε1) και εκκαθαριστικού 2017, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2017, αντίγραφο Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του ή μισθωτήριο συμβόλαιο για θέση πάρκινγκ, αστυνομική ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα