29 Μαρτίου 2024 / 4:17 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:17 πμ

Ασφαλιστικές: Μείωση των κρατικών συντάξεων αναμένουν 9 στους δέκα

από fimotro

Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε σήμερα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας MRB, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η έρευνα αποτυπώνει απόψεις, τάσεις και αντιλήψεις για την κατάσταση της χώρας και της οικονομίας, τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς αλλά και την στάση τους απέναντι στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η δυσπιστία ως προς τη βιωσιμότητα της δημόσιας ασφάλισης, καθώς και η στροφή προς την ιδιωτική ασφάλιση, η οποία πλέον εμφανίζεται ως τρίτη βασική προτεραιότητα, μετά την εκπαίδευση των παιδιών και την κάλυψη βασικών αγαθών επιβίωσης, σε πιθανή βελτίωση εισοδήματος, είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας.

Ενδεικτικά βασικά ευρήματα

• 86% των πολιτών εκτιμά ότι δεν είναι ασφαλή τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
• 78% των πολιτών θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
• 84% των πολιτών φοβάται ότι τα ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν επαρκείς συντάξεις στο μέλλον, ενώ το 89% αναμένει μείωση των κρατικών συντάξεων.
• Το 91% των πολιτών θεωρεί ότι δεν θα επαρκεί η σύνταξή του για να καλύψει τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στα χρόνια της σύνταξη
• 7 στους 10 αναγνωρίζουν την ανάγκη εξασφάλισης καλύτερων υπηρεσιών υγείας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης.
• Το 62% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από τις κρατικές παροχές υγείας.
• Οι μισοί ερωτώμενοι εκτιμούν ότι είναι σαφώς καλύτερη η αξιοποίηση των εισφορών σύνταξης και υγείας από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ενώ αντίθετα τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται πιο κατάλληλα από μόλις 1 στους 10.
• Η γνώση των νέων αυστηρών μηχανισμών ελέγχου και της εποπτείας των ασφαλιστικών εταιρειών από την ΤτΕ ΕΛΛ -0,36%, έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη προς της ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Δημήτρης Μαζαράκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάναμε την έρευνα αυτή για να δούμε με ακριβή στοιχεία τις ανησυχίες και τους φόβους των πολιτών και με βάση αυτά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε με τη σειρά μας χρήσιμοι στους ασφαλισμένους μας και την κοινωνία. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Οι πολίτες ανησυχούν ότι αύριο η κατάσταση θα επιδεινωθεί και δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Αναγνωρίζουν ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να είναι μία αξιόπιστη συμπληρωματική λύση και μας εμπιστεύονται όλο και περισσότερο για την υγεία και τη σύνταξή τους. Όλοι εμείς, στον ασφαλιστικό κλάδο, συμμεριζόμαστε την αγωνία τους και θα σταθούμε δίπλα τους με λύσεις που να ανταποκρίνονται σε όλα τα εισοδήματα, από τα πιο χαμηλά στα πιο υψηλά. Έχουμε ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουν οι πολίτες ξανά την αξιοπρέπειά τους.

Γιατί το να μπορείς να προστατέψεις επαρκώς τον εαυτό σου και την οικογένειά σου σημαίνει ασφάλεια, αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα