Μήνυμα Τραμπ στις χώρες της Ασίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ένα ισχυρό εμπορικό μήνυμα στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού με την ομιλία του στην διάσκεψη για την Οικονομική Συνεργασία της Ασίας και του Ειρηνικού (APEC) που διεξάγεται στο Βιετνάμ, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον ν’ ανεχτούν χρόνιες εμπορικές παραβιάσεις, ενώ θα επιμείνουν για την εφαρμογή δίκαιων εμπορικών πρακτικών ισότιμης μεταχείρισης.

Ο Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για την υπογραφή οποιασδήποτε εμπορικής συμφωνίας με οποιαδήποτε χώρα της περιοχής της Ινδίας και του Ειρηνικού, με την προϋπόθεση του “αμοιβαίου σεβασμού και της ανταποδοτικής ωφέλειας.”

Παρά το γεγονός ότι μιλούσε σε διάσκεψη για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε αρκετές φορές στην περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού, ενώ αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα της Ινδίας.

Για το πρόβλημα με την Βόρεια Κορέα, είπε ότι η περιοχή της Ασίας δεν πρέπει να είναι όμηρος “στις διεστραμμένες φαντασίες” ενός δικτάτορα.