29 Μαρτίου 2024 / 2:13 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:13 πμ

Μια κλάση πιο πάνω οι Κροάτες

από fimotro

Περιμέναμε πιο ποιοτική ομάδα την Κροατία, μας το απέδειξε στην έδρα της, με παίκτες εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με τραγικά λάθη του Καρνέζη και της άμυνας για να κερδίσουν με 4-1 οι Κροάτες και πλέον να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Άλλο επίπεδο των ποδοσφαιριστών που έχει η Κροατία και παίζουν στους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης και άλλο το επίπεδο των Ελλήνων παικτών που με εξαίρεση τον Μήτρογλου, τον Ζέκα, τον Παπασταθόπουλο και τον Φορτούνη, οι υπόλοιποι δεν κάνουν ούτε για μεσαία ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος. Μεγάλες και καθοριστικές οι απουσίες του Μανωλά, του Μάνταλου και του Δώνη, δεν μπόρεσε η Εθνική μας να παίξει καλά, δικαίως έχασε και πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το σχήμα τους τρεις αμυντικούς που έστησε ο Σκίμπε δεν λειτούργησε, αλλά δεν λειτούργησε ούτε μεσοεπιθετικά η ομάδα με αποτέλεσμα να φάει τέσσερα γκολ και να βάλει μόλις ένα σε δυο τελικές! Δύσκολα, πολύ δύσκολα τα πράγματα στην Αθήνα, με την Κροατία να είναι το μεγάλο φαβορί και την Ελλάδα να ελπίζει σε ένα θαύμα.

Σύμφωνα με το sport-fm.gr: με αμυντικούς προβληματισμούς μπήκε στο παιχνίδι η Ελλάδα. Η εθνική ήταν άτολμη και ακίνδυνη επιθετικά, επέλεξε να δώσει χώρο στην Κροατία και να την περιμένει στο μισό γήπεδο. Και ξαφνικά, από το πουθενά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Στο 11ο λεπτό, λοιπόν, ο Τζαβέλλας έκανε το γύρισμα στον Καρνέζη, αυτός άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Κάλινιτς να του την κλέψει και να τον περάσει, με τον Έλληνα πορτιέρε να τον ανατρέπει και να βλέπει την κίτρινη κάρτα. Δύο λεπτά μετά, ο Μόντριτς έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον Καρνέζη στην αντίθετη, δίνοντας σκορ στο ματς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τη συμπλήρωση 19 λεπτών! Ο Στρίνιτς έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και αφού ούτε ο Μανιάτης κατάφερε να τον κόψει, έκανε την παράλληλη με την εστία σέντρα προς τον Κάλινιτς (τον είχε χάσει ο Τζαβέλλας), ο οποίος με τακουνάκι έγραψε το 2-0. Το σκορ δεν άφηνε περιθώρια στην ομάδα του Σκίμπε να συνεχίσει να αμύνεται και σιγά σιγά άρχισε να ξεθαρρεύει. Στο 29’ η Ελλάδα προειδοποίησε αλλά το γύρισμα του Ζέκα προς τον Μήτρογλου έδιωξε σε κόρνερ ο Βίντα. Από την εκτέλεση αυτού δε, η Εθνική ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του ματς όταν ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά νίκησε άπαντες στον αέρα μειώνοντας ξανά το σκορ στο γκολ!

Η χαρά των Ελλήνων, όμως, κράτησε για τέσσερα λεπτά καθώς πλήρωσε μία ακόμη κακή αμυντική αντίδραση. Ο Τζαβέλλας έχασε αυτή τη φορά τον Βρσάλικο, ο οποίος έκανε καλοζυγισμένη σέντρα και ο Πέρισιτς που είχε ξεχαστεί από τους Παπαδόπουλο-Μανιάτη, μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Και λίγο έλειψε πριν το φινάλε του ημιχρόνου να δεχθεί και τέταρτο τέρμα αλλά ο Καρνέζης με μεγάλη διπλή επέμβαση, σταμάτησε τους Κάλινιτς και Κράμαριτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα