25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

H Βoeing υπέγραψε συμφωνία $37 δισ. με την Κίνα!

από fimotro

H Βoeing υπέγραψε εμπορικές συμφωνίες 37 δισ. δολάρια στην Κίνα στο πλαίσιο μιας εμπορικής αποστολής η οποία ακολούθησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο ταξίδι του στο Πεκίνο, μετέδωσε την Πέμπτη η κρατική κινεζική τηλεόραση.

Η αμερικάνικη εταιρεία θα πουλήσει 300 αεροσκάφη στην κρατική China Aviation Supplies, η οποία νοικιάζει αεροπλάνα σε κινεζικές αεροπορικές εταιρείες. Η παραγγελία αφορά 260 Β-737 και 40 Β777 και B787.

Εν τω μεταξύ, αμερικάνικες και κινεζικές εταιρείες υπέγραψαν συμφωνίες 4 δισ. δολαρίων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε σήμερα με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ χαρακτήρισε ως «επιτυχή και ιστορική» την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Για τις συναντήσεις των δύο προέδρων, δήλωσε ότι «προσανατολίστηκαν προς την κατεύθυνση κατάρτισης ενός σχεδίου για την μελλοντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.»

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τον κινέζο ομόλογό του να εργαστεί σκληρά για την επίλυση του προβλήματος των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας, ενώ απαίτησε ταυτόχρονα τη συμβολή της Ρωσίας για να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση «δυνητικά δραματική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα