24 Απριλίου 2024 / 4:22 πμ
24 Απριλίου 2024 / 4:22 πμ

Η Επαναστατική Αυτοάμυνα χτύπησε με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

από fimotro

Την άκρη του νήματος στο ζήτημα της νεοτρομοκρατίας και ειδικότερα της χθεσινής επίθεσης φαίνεται πως βρίσκει η Αντιτρομοκρατική. Με το καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα σε δύο  προηγούμενες επιθέσεις της, έγινε το χτύπημα το βράδυ της Δευτέρας με στόχο αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ μετά τη βαλλιστική εξέταση «το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες ένοπλες επιθέσεις.

Τα προηγούμενα χτυπήματα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Ο τρόπος που ενήργησαν οι τρομοκράτες εξαρχής θύμισε τον τρόπο δράσης της οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας που έχουν πλήξει και στο παρελθόν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στις 10 Ιανουαρίου του 2017 πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά κλούβας με άνδρες των ΜΑΤ που πραγματοποιούσαν στατική φύλαξη έξω από τα γραφεία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Στις 25 Μαΐου του 2014είχαν βάλει σε απροσδιόριστο χρόνο κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Η ίδια οργάνωση στις 10 Νοεμβρίου του 2016 είχε εκτοξεύσει χειροβομβίδα κατά της γαλλικής πρεσβείας που βρίσκεται απέναντι από τη βουλή, ενώ στις 31 Αυγούστου του 2016 είχαν πυροβολήσει κατά κτιρίου που στεγάζει την πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι. Οι κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο μεταφέρθηκαν στα εγκληματικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για βαλλιστική εξέταση, ενώ άντρες της αντιτρομοκρατικής σαρώνουν την περιοχή από την Πανεπιστημίου έως και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα