29 Μαρτίου 2024 / 8:59 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:59 πμ

Κορκίδης για την εργάσιμη Κυριακή: Πολύς κόσμος στα μαγαζιά, λίγες σακούλες

από fimotro

«Ικανοποιητική μεν η επισκεψιμότητα στα ανοικτά καταστήματα, αλλά με πολύ περιορισμένες αγορές δε. Πολύς κόσμος, λίγες σακούλες», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικοτητας, Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας την αγοραστική κίνηση στην εργάσιμη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Οι καταναλωτές, σημείωσε ο κ. Κορκίδης, δεν φάνηκαν να δελεάζονται από τα ελκυστικά ποσοστά των ενδιάμεσων εκπτώσεων και έδειξαν συγκρατημένοι, χωρίς να ξεφεύγουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

Παρατηρήθηκε, προτίμηση των καταναλωτών στις αγορές επώνυμων προϊόντων και στις στοχευμένες αγορές στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης κυρίως παιδικών και γυναικείων. Ακολούθησαν τα καλλυντικά και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή Κυριακή η αγοραστική κίνηση ήταν πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, ενώ δεν υπήρξε κάποια μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση ή αλυσίδα που να εκφράσει κάποιον ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τη λειτουργία και την εμπορική κίνηση της θεσμοθετημένης πρώτης Κυριακής του Νοεμβρίου. Το λιανικό εμπόριο το τελευταίο διάστημα, κινείται με μηνιαίες αυξομειώσεις από -2,5% εως +1,9% και με μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα τη δραστηριότητα.

Αναλυτικά για κάθε πόλη και αγορά το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τόσο της 5ης Νοεμβρίου όσο και όλου του 15νθημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων στις 16 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα