18 Απριλίου 2024 / 8:20 μμ
18 Απριλίου 2024 / 8:20 μμ

Tραμπ: Ο Ζερόμ Πάουελ αναλαμβάνει νέος επικεφαλής της Fed

από fimotro

O Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο Ζερόμ Πάουελ θα αναλάβει νέος πρόεδρος της Fed, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων.

Ο κ. Πάουελ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ από το 2012.

Η θητεία της Τζάνετ Γέλεν στην προεδρία της Fed λήγει τον Φεβρουάριο του 2018. Ο Πάουελ αναμένεται ότι θα συνεχίσει την πολιτική της σταδιακής ανόδου των επιτοκίων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, για να προστατευθεί η ανάκαμψη της οικονομίας μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Κατά την παρουσίαση του νέου προέδρου της κεντρικής τράπεζας, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η αμερικάνικη οικονομία χρειάζεται μια σοβαρή νομισματική πολιτική. Όπως τόνισε, το επιχειρηματικό υπόβαθρο του κ. Πάουελ, η εμπειρία του στη Fed και η μεταξύ τους χημεία αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους για τους οποίος τον επέλεξε για αντικαταστάτη της κα. Γέλεν. ‘Eχει τη γνώση και της ηγετικές ικανότητες για να κατευθύνει την οικονομία απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση, υπογράμμισε ο κ. Τραμπ.

Ο κ. Πάουελ θα είναι ο πρώτος διοικητής της Fed από την δεκαετία του 1970 που δεν έχει σπουδάσει οικονομικά. Ο διάδοχος της κα. Γέλεν έλαβε πτυχίο πολιτικής επιστήμης από το Princeton το 1975 και νομικής από το Georgetown University το 1979.

Έχει διατελέσει στέλεχος της Carlyle Group από το 1997 ως το 2005. Προηγουμένως, ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Bipartisan Policy Center στην Ουάσιγκτον, όπου ήταν ειδικευμένος σε θέματα δημόσιων οικονομικών.

Διετέλεσε επίσης υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα