25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος για την ΕΟΕ ο Ι. Κούβελος

από fimotro

Αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Ισίδωρος Κούβελος, «προκειμένου να διευκολυνθεί η επανένωση όλων των δυνάμεων της ΕΟΕ για το καλό του ελληνικού αθλητισμού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική επιστολή που απέστειλε στις 6/10 στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, αναφορικά με την εκκρεμή κατάσταση που επικρατεί στα διοικητικά της ΕΟΕ.

Με την επιστολή του Ισίδωρου Κούβελου, ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΟΕ και ουσιαστικά φέρνει εκ νέου στην προεδρία τον Σπύρο Καπράλο, ο οποίος θα είναι και ο μοναδικός υποψήφιος. Πάντως δεν αποκλείεται ο Ισίδωρος Κούβελος να είναι υποψήφιος για κάποιο άλλο πόστο στην ΕΟΕ, όπως για την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην ηγεσία της οποίας βρισκόταν μέχρι και πριν από επτά μήνες.

Ο Ισίδωρος Κούβελος ζητά από τον Γιώργο Βασιλεάδη να μην προχωρήσει στην εξωθεσμική λύση της νομοθετικής ρύθμισης του κενού που υπάρχει στο Καταστατικό της ΕΟΕ για τη θέση του προσωρινού Προέδρου, τοποθετώντας στην θέση αυτή έναν ανώτατο Δικαστικό, σε κάτι δηλαδή που συναινεί και η ΔΟΕ. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει ο Ισίδωρος Κούβελος, «αυτό θα πλήξει καίρια την αυτονομία του αθλητικού κινήματος, να συζητήσουμε προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας λύσης αποδεκτής από όλους, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και με στόχο ένα καλύτερο αύριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα