29 Μαρτίου 2024 / 2:27 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:27 μμ

Πέφτουν κορμιά σε Μπέλφαστ, Ποντγκόριτσα και Γλασκώβη!

από fimotro

Ακόμα μια αγωνιστική εθνικών ομάδων έχουμε μπροστά μας. Έχουμε φτάσει στο παρά-ένα από την ολοκλήρωση των προκριματικών ομίλων με δυο αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε. Θυμίζουμε πως οι πρώτοι προκρίνονται κατευθείαν στο μουντιάλ της Ρωσίας με τους οκτώ καλύτερους δεύτερους να δίνουν αγώνες μπαράζ για τέσσερα εισιτήρια. Για την Πέμπτη λοιπόν, έχουμε τους πρώτες αγώνες του προγράμματος στην ευρωπαϊκή ζώνη.

Για δες μια μεγάλη ποικιλία από προγνωστικά!

Τρεις όμιλοι έχουν αγωνιστική δράση για την πρώτη μέρα. Ο τρίτος όμιλος, ο πέμπτος όμιλος και ο έκτος όμιλος. Στον τρίτο όμιλο, η Γερμανία πάει στη Βόρειο Ιρλανδία. Πρόκειται για τις δυο ομάδες που θα πάρουν τις δυο πρώτες θέσεις. Οι Γερμανοί αν δε χάσουν στο Μπέλφαστ είναι και μαθηματικά πρώτοι. Οι Βορειοϊρλανδοί πάνε για την έκπληξη, αλλά είναι δεδομένο πως οι πιθανότητες είναι σημαντικά εναντίον τους. Ωστόσο θελουν να διεκδικήσουν όλες τις πιθανοτητες που τους αναλογούν. Από κει και πέρα, οι δυο αγώνες είναι καθαρά διαδικαστικοί. Αζερμπαϊτζάν – Τσεχία και Άγιος Μαρίνος – Νορβηγία.

Στον πέμπτο όμιλο, η Πολωνία πάει στην Αρμενία και με νίκη θα βρεθεί “αγκαλιά” με την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Φαβορί οι Πολωνοί, δε θα έχουν όρεξη για “παιχνιδάκια”. Και μετά έχουμε το απόλυτο ντέρμπι! Μαυροβούνιο – Δανία! Στους 16 πόντους οι δυο ομάδες. Έχουν θεωρητικά ελπίδες για την πρώτη θέση (κυρίως μαθηματικές θα έλεγα), αλλά και η δεύτερη θέση δίνει δυνατότητα πρόκρισης. Η Δανία θέλει νίκη και μετά να κερδίσει το Μαυροβούνιο την Πολωνία για να είναι πρώτη. Το Μαυροβούνιο θέλει δυο νίκες. Απλά πράγματα. Στο τρίτο ματς του ομίλου, Ρουμανία και Καζακστάν παίζουν για την “τιμή’ των όπλων.

Στον έκτο όμιλο, η Αγγλία είναι με “το ενάμιση πόδι” στα τελικά. Όπως σε κάθε προκριματική φάση τα τελευταία χρόνια, έτσι και τώρα, οι Αγγλοι έκαναν εύκολα και γρήγορα την δουλειά (μετά αρχίζουν τα στραβά για τα “Three Lions”). Προτελευταία αγωνιστική υποδέχονται τη Σλοβενία. Η οποία Σλοβενία μαζί με Σλοβακία και Σκωτία θα “σκοτωθούν” για την δεύτερη θέση. Στο άλλο ματς, (μαντέψτε) παίζει Σκωτία – Σλοβακία. Οι Σκωτσέζοι είναι ενα πόντο πίσω (από 14 Σκωτία και Σλοβενία) από τους τους Σλοβάκους, αλλά με νίκη θα βρεθούν πιθανότατα δεύτεροι! Οι Σλοβάκοι πάντως αν δε χάσουν στη Σκωτία, τότε δύσκολα θα χάσουν την δεύτερη θέση. Το τρίτο ματς του ομίλου, Μάλτα – Λιθουανία, μάλλον γίνεται απλά για να γίνει.

Προκριματικά έχουμε όμως και στη Νότιο Αμερική. Εκεί που η Βραζιλία θα πάει στην δύσκολη έδρα της Βολιβίας (με τα γνωστά θέματα με το υψόμετρο). Οι Βράζιλιανοι έχουν προκριθεί και δε νομίζω να το παλέψουν ιδιαίτερα. Από κει και πέρα όμως, γίνεται λίγο… χαμούλης. Η Αργεντινή υποδέχεται το Περού. “Καίγεται” για νίκη η παρέα του Μέσι, αφού έχει βρεθεί μπλεγμένη σε σενάρια. Νίκη θέλει και η Κολομβία που υποδέχεται την Παραγουάη. Αυτή είναι σε καλύτερη κατάσταση πάντως. Η Ουρουγουάη πάει στην έδρα της Βενεζουέλας. Ουραγός η Βενεζουέλα, μπορεί να κερδίσει και να τελειωνει η “σελέστε”. Τέλος, η Χιλή, έχοντας ήδη μείνει εκτός πεντάδας, θέλει ποάσει θυσία να κερδίσει το αδιάφορο Εκουαδόρ και να περιμένει να δει τι θα γίνει στο Αργεντινή – Περού για να μάθει που βρίσκεται πριν την τελευταία αγωνιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα