28 Μαρτίου 2024 / 7:33 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 7:33 μμ

Στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α. η πρώτη διόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας

από fimotro

Για πρώτη φορά Πανελληνίως, σήμερα 2/10/2017 πραγματοποιήθηκε σε Δημόσιο Νοσοκομείο με απόλυτη επιτυχία διόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας χωρίς την διενέργεια καρδιοχειρουργικής επέμβασης με την τεχνική mitra clip.
Συγκεκριμένα στην Ά Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α., η επεμβατική ομάδα των Καθηγητών Εμμανουήλ Βαβουρανάκη, συνεπικουρούμενος απο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνο Τούτουζα και τους: Αναπληρωτή Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο, Επιμελητές Σοφία Βαινά και Κωνσταντίνο Αζναουρίδη και την υπερηχογραφική καθοδήγηση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Κωνσταντίνας Αγγέλης και της καρδιολόγου Καρμεν Μολντοβαν υπο την διευθυνση του Καθηγητη κ. Δημητρίου Τούσουλη, διόρθωσε τη μιτροειδή βαλβίδα σε ασθενή που έπασχε από σοβαρή ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας και ήταν υψηλού κινδύνου για να πραγματοποιηθεί η κλασική χειρουργική επέμβαση. Η εν λόγω θεραπεία αποτελεί συνέχεια των σημαντικών και καινοτόμων ιατρικών θεραπευτικών τεχνικών που εφαρμόζονται στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α. εδω και πολλά χρόνια (αντικατασταση αορτικής βαλβίδος διαδερμικά, βαλβιδοπλαστικές και αντιμετώπιση συνολικά πολύπλοκων δομικών παθήσεων της καρδιάς.
Πρέπει να τονισθεί οτι οι θεραπείες αυτές συνεπάγονται την ταχύτερη αποκατάσταση και επάνοδο σε πλήρη λειτουργικότητα των ασθενων με σημαντικά μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τους ασθενείς και το συστημα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα