20 Απριλίου 2024 / 8:25 πμ
20 Απριλίου 2024 / 8:25 πμ

ΕΣΡ: Εντός του 2017 η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

από fimotro

Πρόθεση του ΕΣΡ είναι να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εντός του 2017, ανέφερε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής.

Όπως επεσήμανε ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε φάση της σύνταξης της προκήρυξης. Απαντώντας από την πλευρά του ο κ. Μορώνης, σε ερώτηση της προέδρου της Επιτροπής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, σχετικώς με το αν το ΕΣΡ θα προλάβει να έχει ολοκληρώσει τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, εντός του έτους, ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της σύνταξης της προκήρυξης, υπάρχουν κάποια θέματα που χρειάζονται νομοθετικές βελτιώσεις και είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έτσι ώστε η προσπάθεια αυτή να μην έχει την τύχη που είχαν όσες άλλες προσπάθειες έχουν γίνει από το 1993 μέχρι σήμερα». «Η προσπάθειά μας, είναι ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί αισίως», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ.

Εξάλλου ενημέρωσε ότι το ΕΣΡ έχει συστήσει τρεις επιστημονικές επιτροπές για την αναθεώρηση των Κωδίκων Δεοντολογίας για την άσκηση της Δημοσιογραφίας, για την Ποιότητα Περιεχομένου Προγραμμάτων των Σταθμών και της Διαφήμισης, οι οποίοι αποτελούν εκκρεμότητα δεκαετιών. Ακόμη, η Ανεξάρτητη Αρχή, προχωρεί στην αναθεώρηση της σήμανσης των τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς αποδείχθηκε από σχετική έρευνα ότι αυτά δεν είναι κατανοητά από τους τηλεθεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα