18 Απριλίου 2024 / 6:59 πμ
18 Απριλίου 2024 / 6:59 πμ

Επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο υπ. Εργασίας

από fimotro

To υπουργείο Εργασίας θα επισκεφθεί σήμερα στις 10:00 ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τη σύσκεψη με την υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου, τις αναπληρώτριες υπουργούς, Θεανώ Φωτίου και Ράνια Αντωνοπούλου, τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, καθώς και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιχειρεί να χτυπήσει τη μάστιγα της ανεργίας μέσα από διαφορετικούς τρόπους και προγράμματα.

Μια τέτοια στοχευμένη δράση είναι το πρόγραμμα για περίπου 46.000 ανέργους για νέους, άτομα άνω των 55 ετών, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως είχε την ευκαιρία να θυμίσει η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, μέσω συνέντευξής της, χθες, στην εφημερίδα ‘Real News’. Μια πολιτική, συνολικά, που έχει αρχίσει να δίνει καρπούς, καθώς μέσα σε ένα 12μηνο υπήρξε μείωση σχεδόν 2 ποσοστιαίων μονάδων (από 23,6% στο 21,7%) της ανεργίας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του 2012.

Στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Υπουργείου, επίσης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τώρα και μέσω της χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ ενός συνολικού σχεδίου δράσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα