28 Μαρτίου 2024 / 2:13 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:13 μμ

Πρωτοφανείς καταιγίδες για μήνα Ιούλιο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι!

από fimotro

Πρωτόγνωρα ισχυρό το σύστημα του καιρού αναμένεται να χτυπήσει σήμερα, Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη τη χώρα, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Οι μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν το καιρικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον τον αιώνα που διανύουμε.

Όπως αναφέρει στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αναμένεται σήμερα να σημειωθούν πρωτοφανή ύψη βροχής στη Χαλκιδική, Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ στη Σκύρο η μέγιστη τιμή Ιουλίου είναι 30 χιλιοστά βροχής, σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 χιλιοστά, ενώ στο Πήλιο πάνω από 300 χιλιοστά, σύμφωνα με τις μοντέλο της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Καταιγίδες αναμένονται να πέσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το σύστημα θα καλύπτει από τη βόρεια και δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά, μέχρι και την Πελοπόννησο.

Βροχές θα έχουμε και στην Αθήνα από νωρίς σήμερα το πρωί έως και το απόγευμα, όπως και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 26°C στην Βόρεια Ελλάδα και τους 20°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Μόνο στα νησιά το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 30°C.

Από την Τετάρτη ξανά καλοκαίρι

Ίδιο σκηνικό και αύριο, Τρίτη, όπου η ένταση των φαινομένων θα μεταφερθεί και προς την Θράκη, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα. Καταιγίδες αναμένονται και στην Αθήνα.

Τα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν από αύριο το μεσημέρι.

Ξανά καλοκαίρι αναμένεται από την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα