19 Απριλίου 2024 / 4:28 μμ
19 Απριλίου 2024 / 4:28 μμ

Απορρίφθηκε η αγωγή του ΓΑΠ κατά του Φαλτσιανί

από fimotro

Αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου απέρριψε με την υπ’ αριθμ. 2588/2017 απόφασή του το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Η αγωγή στρεφόταν εις βάρος του πρώην υπαλλήλου της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, από τον οποίο ζητούσε – όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος – το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 ευρώ προς αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης, εξαιτίας των αναφορών που γίνονται στο πρόσωπό του στο βιβλίο του Φαλτσιανί. Μάλιστα, η αγωγή στρεφόταν και κατά του Αντζελο Μινκούτζι, Ιταλού δημοσιογράφου, με τον οποίο συνυπέγραψε το βιβλίο του ο τελευταίος.

Στην αγωγή του ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ χαρακτηρίζει τα όσα γράφονται εντός του βιβλίου «θεωρίες συνωμοσίας», ενώ περιγράφει αναλυτικά: «Οι εναγόμενοι αποσκόπησαν να θίξουν ευθέως την τιμή και την υπόληψή μου, προκειμένου να δημιουργήσουν “κίνητρο” στην κοινή γνώμη, ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις βιβλίου το οποίο από κοινού συνυπέγραψαν με τίτλο “La cassaforte degli evasore” (“Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων”). Το υπόψη βιβλίο εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη στην Ιταλία από τον εκδοτικό οίκο “Chiarelettere”. Οι εναγόμενοι, όπως κατωτέρω εκτίθεται, αποτύπωσαν στο υπόψη βιβλίο σκόπιμα και εν γνώσει τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι αφορούσαν στο πρόσωπό μου και την οικογένειά μου. Η ουσία των ισχυρισμών των εναγομένων, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο σύνολο της πληθώρας των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν, ήταν ότι “ο Νικολά Σαρκοζί εκβίασε τον Γ. Παπανδρέου να φέρει την τρόικα στην Ελλάδα, γιατί η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό”».

«Η απόρριψη της αγωγής αποδεικνύει το αβάσιμο του ισχυρισμού. Το έγγραφο αυτό του ΣΔΟΕ, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν βρίσκεται το όνομα της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα, δεν αποτελεί ασφαλή απόδειξη ότι δεν διατηρούσε η ίδια ή κάποιο μέλος της οικογένειας λογαριασμό με μεγάλα χρηματικά ποσά στη συγκεκριμένη τράπεζα», σχολιάζει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο συνήγορος του Ερβέ Φαλτσιανί, Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος.

Ακόμη και διαλόγους από την εμφάνιση του δεύτερου εναγομένου, Αντζελο Μινκούτζι, στην ιταλική τηλεόραση και το γνωστό δημοσιογράφο Μικέλε Σαντόρο περιείχε το δικόγραφο με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε στα δικαστήρια τον Ερβέ Φαλτσιανί. Στην εμφάνισή του στις 19 Φεβρουαρίου 2015, ο Μινκούτζι υποστήριξε ότι η πληροφορία που χρησιμοποίησε ο Νικολά Σαρκοζί για να πιέσει τον τότε πρωθυπουργό «ήταν ο λογαριασμός της μητέρας του τότε πρωθυπουργού Παπανδρέου. Ένας λογαριασμός αρκετά φουσκωμένος…». Σημειώνεται ότι η πλευρά Παπανδρέου παρείχε ως αποδεικτικό στοιχείο και έγγραφο από τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχει το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ή άλλου συγγενικού προσώπου του πρωθυπουργού στη λίστα Λαγκάρντ ή σε οποιαδήποτε άλλη λίστα ως δικαιούχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα