23 Απριλίου 2024 / 1:57 μμ
23 Απριλίου 2024 / 1:57 μμ

Βασίλης Κορκίδης: Τα Capital Controls έπληξαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

από fimotro

«Η έλευση των κεφαλαιακών περιορισμών (Capital Controls) πριν δύο χρόνια, στις 28 Ιουνίου 2015, αποτέλεσε σημαντικό πισωγύρισμα για την πλειοψηφία των εγχώριων επιχειρήσεων, προκαλώντας τους μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, πλήττοντας ανεπανόρθωτα και χωρίς οι ίδιες να ευθύνονται, τη φερεγγυότητά τους στο εξωτερικό.

Προς αποκατάσταση όμως της αλήθειας, πρέπει να τονιστεί πως κατά τη διάρκεια των Capital Controls καμία ξένη επιχείρηση δεν έχασε χρήματα από αντίστοιχη ελληνική, που ανταποκρίθηκε με συνέχεια και συνέπεια, διαφυλάσσοντας πλήρως την αξιοπιστία της. Αντίθετα, οι υποχωρήσεις και οι θυσίες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια επιβίωσής τους, καθώς πολλές αναγκάστηκαν να περιορίσουν ή και να τερματίσουν τη λειτουργία τους».

Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών λειτουργίας της ελληνικής αγοράς υπό καθεστώς Capital Controls και προσθέτει ότι « κάθε προαναγγελία χαλάρωσης των capital controls μπορεί να περιορίζει τα προβλήματα των μικρομεσαίων, αλλά η αναγγελία της οριστικής άρσης τους, είναι αυτή που θα απελευθερώσει την ελληνική αγορά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα