28 Μαρτίου 2024 / 9:29 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:29 μμ

Στ. Λεκκάκος: Ο όμιλος MIG έχει αντοχή στην κρίση

από fimotro

Την πεποίθησή του ότι ο όμιλος Marfin Investment Group θα συνεχίσει να επιδεικνύει αντοχές στην κρίση και θα βελτιώσει περισσότερο τις επιδόσεις του με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εδραίωση κλίματος εμπιστοσύνης εξέφρασε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας συμμετοχών, κ. Στ. Λεκκάκος.

Μιλώντας στους μετόχους που παραβρέθηκαν στην τακτική γενική συνέλευση της MIG, ο κ. Λεκκάκος αφού υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του ομίλου για την ελληνική οικονομία, στάθηκε στις αντοχές που επέδειξε στα επτά χρόνια κρίσης.

Σημείωσε ότι το 2016 παρά την υστέρηση της οικονομίας, η διοίκηση του ομίλου πέτυχε να θωρακίσει τον όμιλο από τις επιπτώσεις της ύφεσης με συνέπεια τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας σε όλες σχεδόν τις θυγατρικές του.

Το EBITDA στα ενοποιημένα αποτελέσματα έφθασε τα 134 εκατ. ευρώ από 125 εκατ. ευρώ του 2015, παρά τη μείωση που σημειώθηκε στην κατανάλωση ακόμη και τροφίμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της MIG οι παραπάνω επιδόσεις συνιστούν «πρώτο σημάδι της ανάπτυξης που περιμένουμε, και η οποία θα έρθει όταν αποκατασταθούν οι συνθήκες εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου το 2016 ανήλθαν στα 1,1 δισ, καταγράφοντας μείωση 3% έναντι του 2015. Η μείωση οφείλεται στις συνεχιζόμενες αντίξοες συνθήκες στους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι θυγατρικές του ομίλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής Μαρινόπουλος διέκοψε την λειτουργία της, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της κερδοφορίας με 15 εκατ. ευρώ, ως απομείωση των απαιτήσεών μας στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της εταιρείας αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα