19 Απριλίου 2024 / 5:43 πμ
19 Απριλίου 2024 / 5:43 πμ

Βίζερ: Πάνω από 95% οι πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup

από fimotro

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του EWG, που συνεδριάζει σήμερα στη Σλοβενία, Τόμας Βίζερ.

Σύμφωνα με τον Τόμας Βίζερ οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης, φτάνουν σε ποσοστό 95%, όπως δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten.

Ο κ. Βίζερ μιλώντας για το ποια θα είναι η εξέλιξη αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, στο ελληνικό πρόγραμμα, προέβλεψε πως «το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να παραμείνει στο πρόγραμμα αλλά θα πει ότι δεν θα κάνει καμία πληρωμή μέχρι να υπάρξει συμφωνία σε μια κοινή έκθεση βιωσιμότητας του χρέους. Το ΔΝΤ θα παραμείνει όχι όμως με χρήματα».

Την ίδια στιγμή ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε, Πιέρ Μοσκοβισί, προειδοποίησε πως οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας, «δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά».

Συνεδριάζει σήμερα το EwG

Στη Σλοβενία συνεδριάζει σήμερα το EwG κι όπως αναμένεται θα εξεταστεί η πορεία του ελληνικού ζητήματος, προκειμένου να προετοιμαστεί το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Ένα από τα ζητήματα που πρέπει να έχει λύση η Κυβέρνηση ως τότε είναι η διευθέτηση των προαπαιτούμενων που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Ωστόσο στο «τραπέζι» θα βρεθούν επίσης η εκταμίευση της δόσης αλλά και το ζήτημα του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα