29 Μαρτίου 2024 / 2:13 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:13 πμ

Ο δημοσιογράφος Κώστας Κορέλης λέει όχι στον αμειβόμενο συνδικαλισμό

από fimotro

Την ώρα που πολλά έχουν γραφεί ή γράφονται περί χορηγησης, τα τελευταία χρόνια, επιδοτήσεων εκτακτης βοηθειας από την ΕΣΗΕΑ σε κάποιους, με τα υπονοούμενα να φεύγουν “δεξιά και αριστερά” για κάποιους που κατά καιρούς ελάμβαναν(κακώς) συχνά-πυκνά χρήματα από το ταμείο της ΕΣΗΕΑ, υπαρχουν και κάποιοι συνδικαλιστές που φωνάζουν εδώ και καιρό “Όχι στον αμειβόμενο συνδικαλισμό”. Στην ιστορία των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ , καταγράφεται κάτι ξεχωριστό: Το μέχρι πρώτινος τακτικό μέλος του, ο Κώστας Κορελης, ελευθερατζής (25 χρόνια στο ρεπορτάζ δρόμου) μαθαίνω ότι όταν εξελέγη πριν δυο χρόνια ως τακτικό μέλος στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε την ευγένεια να παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή από το να παίρνει τα 75 ευρώ της κάθε συνεδρίασης-συνολικά 4 το μήνα- 300 ευρώ υπέρ των ανέργων συναδέλφων του!!!
Σε αυτό το πόσο προστίθενται και τα έξοδα μετακινήσεως που λαμβάνουν μηνιαίως τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των Πειθαρχικών Οργάνων. Και το πιο τραγικό; Μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο, δηλαδή κάποιος να παραιτηθεί από τα χρήματα, δεν το έχει πράξει ουδείς εκλεγμένος(τακτικό μέλος) στην ιστορία των Πειθαρχικών, και παρα το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μελών στα δυο όργανα είναι συνταξιούχοι( λαμβάνουν Κύρια και επικουρική σύνταξη) και κάποιοι άλλοι έχουν 2-3 δουλειές… Διαβάζω με έκπληξη ότι ο Κώστας Κορελης εμμένει στην παλιά προ διετιας προεκλογική του δέσμευση για έναν συνδικαλισμό χωρίς απολαβές. Το διαβάζω από τα μηνύματα του στο Facebook με αφορμή τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ στις 7-8 Ιουνίου ( ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη ) και τις επαναληπτικές (14-15 Ιουνίου) για την ανάδειξη των νέων μελών που θα απαρτίζουν τα Πειθαρχικά Συμβούλια μιας και ο συναδελφος έχει θέσει για άλλη μια φορά υποψηφιότητα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Μήπως έφτασε η ώρα να απαντήσουν όλοι στο ερώτημα “πως θέλουμε την ΕΣΗΕΑ” ξεκινώντας πρώτα απ όλα από την κίνηση του Κώστα Κορελη που αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή να πάρει υπέρ των ανέργων δημοσιογράφων την αμοιβή του κατά την διάρκεια της διετούς θητείας του ως τακτικό μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα δεν τον έχει ακολουθήσει κανείς. Ωραία τα παχυλά λόγια και οι προεκλογικες δεσμεύσεις παρατάξεων και υποψηφίων αλλά εμπράκτως πάσχουμε “σύντροφοι”. Ας μας προβληματίσει η περίπτωση Κορέλη για το πως και με ποιους όρους θελουμε τον σύνδικαλισμό. Γιατί ενας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα